Az Indotek Group 15 millió eurót költ marosvásárhelyi plázájára

Az Indotek Group 15 millió eurót költ marosvásárhelyi plázájára

Az Indotek Group külföldi plázaportfóliójára is kiterjeszti felújítási programját, közel 15 millió euróból bővíti és megújítja a Marosvásárhelyen található plázáját – közölte a magyarországi befektetési csoport csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a Romániában található közel 50 ezer négyzetméternyi területen elhelyezkedő Promenada Mall korszerűsítését két ütemben valósítják meg.

A pláza felújítási programjának első szakasza – a belső terek és a homlokzat megújítása – jelenleg is folyamatban van, miközben a bevásárlóközpont a megszokott módon üzemel. A beruházás következő fázisa jövőre veszi kezdetét, akkor az épület bővítése indul meg.

Kiemelték, hogy az ingatlan energiahatékonyságának növelése érdekében mintegy 5000 négyzetméternyi napelemet telepítenek az épületre közel 1 millió euróból.

A csoport öt éve kezdett hozzá plázafelújítási programjához; eddig kilenc bevásárlóközpontot újított fel, illetve modernizált. Tavaly Szegeden, Kaposváron és Szolnokon, tavalyelőtt Sopronban, Csepelen, Zalaegerszegen és Debrecenben zárta le a felújítási projektjeit, az idén fejeződnek be a Pécs és a Győr Plaza korszerűsítési munkálatai.

A marosvásárhelyi ingatlant a cég 2019-ben vásárolta meg, azóta tovább terjeszkedtek a romániai piacon, így már a Bukarest központjában található One Victoriei irodaház és a Băneasa Business Center is az társasághoz tartozik.

A vállalat jelezte, hogy további terjeszkedést tervez a régióban, jelenleg több potenciális akvizícióról tárgyal.

Jellinek Dániel, az Indotek Group alapítója és vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy az e-kereskedelem térnyerése ellenére a bevásárlóközpontok létjogosultsága megmarad, a vásárlók közösségi és találkozási pontként is tekintenek a plázákra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük