Korszerű és energiatakarékos Nagykálló új bölcsődéje

Korszerű és energiatakarékos Nagykálló új bölcsődéje

A közelmúltban átadták az új, három csoportszobás bölcsődét Nagykállóban, a Bajcsy-Zsilinszky E. utcában. A 36 gyermeket befogadó intézmény 355 millió forint európai uniós és állami forrásból valósult meg.

Korszerű, környezetbarát, színes és energiatakarékos – röviden így jellemezhető a nagykállói Napsugár Bölcsőde, melynek átadóünnepségét szeptemberben tartották. A kivitelezési munkálatok még múlt év tavaszán kezdődtek, az idei nevelési év kezdetén pedig már birtokba vehették a kis bölcsődések az új intézményt, amely korszerű építési technológiával készült.

Fontos szempont, hogy a város legújabb, 570 négyzetméter alapterületű létesítménye korszerű épület, megújuló energiaforrások felhasználásával készült, ami azt jelenti, hogy modern fűtéssel – hőszivattyúval és gázfűtéssel – rendelkezik, a tetőszerkezetre pedig napelemek kerültek elhelyezésre

– mondta Horváth Tibor, Nagykálló polgármestere, aki hozzátette, hogy a pályázatot ugyan az előző városvezetés nyújtotta be, de a tervezést és a kivitelezést már a jelenlegi testület vitte végig. – Nagyon szép épülettel gazdagodott városunk, köszönet érte a térség országgyűlési képviselőjének, dr. Simon Miklósnak, Magyarország Kormányának és a képviselő-testület tagjainak, hogy megtudtuk valósítani ezt a projektet – fűzte hozzá Horváth Tibor.

Fontos szempont, hogy a város legújabb, 570 négyzetméter alapterületű létesítménye korszerű épület, megújuló energiaforrások felhasználásával készült, ami azt jelenti, hogy modern fűtéssel – hőszivattyúval és gázfűtéssel – rendelkezik, a tetőszerkezetre pedig napelemek kerültek elhelyezésre – mondta Horváth Tibor, Nagykálló polgármestere, aki hozzátette, hogy a pályázatot ugyan az előző városvezetés nyújtotta be, de a tervezést és a kivitelezést már a jelenlegi testület vitte végig. – Nagyon szép épülettel gazdagodott városunk, köszönet érte a térség országgyűlési képviselőjének, dr. Simon Miklósnak, Magyarország Kormányának és a képviselő-testület tagjainak, hogy megtudtuk valósítani ezt a projektet – fűzte hozzá Horváth Tibor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük