A Velencei-tó partfalfejlesztése

A Velencei-tó partfalfejlesztése

A Velencei-tó partfalfejlesztése mellett megújultak a vendégmólók és korszerűsödnek a közforgalmú hajóállomások is – mondta a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője szerdán Gárdonyban.

Tessely Zoltán a vendégmólók átadási ünnepségén, ahol aláírták a közforgalmú hajóállomások korszerűsítése első ütemének vállalkozási szerződését is, arról beszélt, hogy a Velencei-tó egyik legnagyobb környezetvédelmi beruházásban – az európai uniós támogatású projekt 14 milliárd forintot biztosított a fejlesztésre – partfalat átlagosan 30 centiméterrel emelték meg, és a munkálatok alatt derült ki több olyan hiányosság, amelynek kijavítására a program nem terjedt ki, de halaszthatatlan volt. Ilyen volt a régi, veszélyes vendégmólók és a korszerűtlen közforgalmú hajóállomások felújítása, amelyet hazai forrásból finanszíroznak.

Molnár Krisztián a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács vezetője arról beszélt, hogy a régi balesetveszélyes mólók helyére új, modern technológiájú, úszóműves vendégmólókat telepítettek, több mint 1500 méter hosszúságban, amelyből több mint 1000 métert Gárdonyban, 391 métert Velencén és 75 métert Sukorón adtak át. A kilenc helyszínen zajló beruházás több mint 500 millió forintba került – fűzte hozzá.

Molnár Krisztián elmondta, hogy a Ronekó Kft és a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács (VVVTFT) koordinálásával aláírt vállalkozói szerződés első üteme több mint 275 millió forintos kormányzati támogatással valósulhat meg; a projektben öt hajóállomás, az agárdi hajókikötő, a gárdonyi hajóállomás, a velencei déli kanyari hajóállomás, a pákozdi Szúnyog-szigeti hajóállomás és a sukorói kikötő újul meg, amelyek jövőre már korszerűsített formában várják a térség lakóit és a turistákat. A beruházásban korszerűsítik a közvilágítást, elektromos töltőket helyeznek el és a lehetőségeknek megfelelően a vizesblokkokat, valamint parkolókat alakítanak ki

A Velencei-tó partfalfejlesztése

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük