Elérte legmagasabb pontját a jövőre százéves Pécsi Egyetemi Atlétikai Club csaknem félmilliárd forintos beruházással, javarészt TAO-forrásból épülő, 2023-ban elkészülő kézilabda munkacsarnoka.

A 2300 négyzetméter alapterületű, csaknem 1400 négyzetméteres játéktérrel rendelkező csarnokban kétszáz ülőhelyet biztosítanak a nézőknek, akiknek egy része a galériáról is követheti az edzéseket, mérkőzéseket.

A jövőre centenáriumára készülő PEAC 2023-ban a közeli öltözőszárnyat is bővíti és összekapcsolja a sportcsarnokkal, szintén TAO-beruházás keretében.

A közleményben idézték Miseta Attilát, a PTE rektorát, aki kiemelte: a PEAC pécsi, Stadion utcai sporttelepén zajló fejlesztések – így a kézilabdacsarnok, a birkózócsarnok és a már elkészült műfüves pálya beruházása – a klub pályázatai révén valósulhatnak meg.

A rektor megjegyezte: a beruházásokból nemcsak a PEAC sportolói, hanem az egyetemisták is profitálnak, ugyanis a felújított és létrehozott új sportinfrastruktúra az egyetemi testnevelés részére is nyitva áll majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük