Uniós támogatással, több mint 4,78 milliárd forintos beruházással bővíti Szeged határában működő telephelyét és termelési kapacitását a nyílászárókhoz, belsőépítészeti megoldásokhoz, építőipari projektekhez síküveget készítő CE Glass 1989 Kft.

Varga Gusztáv ügyvezető a 2,391 milliárd forintos uniós támogatással megvalósuló beruházást bemutató szerdai sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, működni látszik a cég „válságban fejleszt, konjunktúrában felkészül” stratégiája. Már hagyományosnak mondható, hogy a vállalkozás a gazdasági nehézségek idején kezd jelentős fejlesztési projektekbe.

A vállalkozás eredményességének egyik kulcsa, hogy kiváló épületenergetikai termékeket gyárt. A CE Glass 1989 Kft. által készített két- és háromrétegű hőszigetelő üvegek kézenfekvő energiatakarékossági megoldást jelentenek a vállalkozásoknak és a háztartásoknak – mondta a szakember.

A növekvő kereslet kielégítése érdekében kezdett a cég történetének eddigi legnagyobb fejlesztésébe. A Green Business Ipari Parkban 8400 négyzetméteres csarnokot építenek és bővítik, fejlesztik gépparkjukat – tudatta Varga Gusztáv.

Kormány Péter fejlesztési vezető a tervek szerint 2024 közepére megvalósuló beruházásról elmondta, a vállalkozás Közép-Európában egyedülálló innovatív technológiákat vezet be. A többi közt olyan automata szortírozó rendszert állítanak üzembe, amely a szabászasztalokat az egyéb megmunkálógépekkel összekötve az üveglapokat tárolja, a megrendeléseknek megfelelően összerendezi és érintésmentesen továbbítja. A megoldásnak köszönhetően jelentősen gyorsul a gyártási folyamat, csökken a lehetséges balesetek száma és a selejt aránya.

Hét új vákumos üvegmozgató berendezést vásárolnak, melyek az üveglapok mozgatását teszik biztonságosabbá. Olyan üvegszkenner-technológiát vezetnek be, mellyel automatikusan vizsgálható az üvegvastagság, a bevonatoldal, gyorsan kiszűrhetők a szabad szemmel nem látható anyagvastagsági és méretbeli hibák.

Beszereznek egy automata léchajlító berendezést is, mellyel a kapacitásbővítés mellett a termékek energiahatékonysága tovább javítható – ismertette a fejlesztés részleteit a szakember.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük