A jövő őszre befejeződő fejlesztéshez 314,3 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a környezetvédelmi cég.

A Szegeden 1995-ben alakult Multigrade Kft. kezdetben olaj, olajszármazékok forgalmazásával, és ezen anyagok hulladékainak visszagyűjtésével foglalkozott. A forgalmazói tevékenység megszűnését követően tevékenységei között meghatározóvá vált a veszélyes és nem veszélyes hulladékok szállítása, a hulladékkezelés, kármentesítés és vízkezelés. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően ma már a vállalkozás a magyarországi hulladékkezelési piac egyik jelentős szereplője.

A vállalat versenyképességének javítása, piaci pozíciójának erősítése érdekében korszerű gumihulladék-feldolgozó üzemet alakít ki Dorozsmai úti telephelyén. A beruházás lehetővé teszi, hogy a társaság által begyűjtött gumihulladékot helyben dolgozzák fel. A Dél-Alföldön ilyen hasznosítóüzem még nem épült, a Szegedtől 160 kilométerre lévő Újszilváson, illetve a 190 kilométerre fekvő Beremenden működik hasonló, azonban átvételi kapacitásuk véges.

A fejlesztés során egy több mint 2500 négyzetméteres csarnokot építenek, valamint üzembe állítanak egy gumihulladék-feldolgozó gépsort, amelynek éves kapacitása meghaladja az 5 ezer tonnát. Az üzemcsarnok kültéri és beltéri fényforrásainak villamosenergia-igényét a tetőre telepítendő napelemes rendszer fedezi majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük