Közel 750 millió forint pályázati forrásból korszerűsítik az elmaradott településrészeket, illetve megújul a piactér és környezete Jászkiséren – közölte a ötezer lakosú Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei település polgármestere az MTI-vel.

Lukácsi György (Fidesz-KDNP) elmondta: az elmaradott településrészek korszerűsítésére 450 millió forint támogatást nyert a helyi önkormányzat a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán. A projekt célja a „szegregátumban” lakók életminőségének javítása, társadalmi integrációjuk elősegítése – fűzte hozzá.

A pályázati forrásból közösségi házzá alakítják a város főterén levő korábbi presszó épületét – közölte. A létesítmény nemcsak közösségi programok helyszíne lesz, de sport-és egészségcentrumnak is helyet ad majd, a közeli iskolába járó gyerekek pedig tornateremként is tudják majd használni – tette hozzá. A támogatásból megújult már a Deák Ferenc, illetve a Rákóczi Ferenc utca, parkolókat létesítettek és folyamatban van két szociális bérlakás építése a Bem utcában. A beruházás idén véget ér – tájékoztatott a település vezetője.

A polgármester beszámolt arról is, hogy a piactér és környezete korszerűsítésére 300 millió forint támogatást nyert a helyi önkormányzat TOP Plusz pályázaton. Lukácsi György, a tervek szerint jövő évben zajló beruházás részleteiről elmondta: a csarnok épületén cseréplemezből egységes tetőt alakítanak ki, a fedetlen piacteret és az árusító helyeket térkővel burkolják majd. Emellett parkoló épül, napelemes kandelábereket telepítenek majd a szakemberek, valamint a Vádóhíd úton levő üzlethelyiséget raktárrá alakítják – sorolta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük