Mintegy 427 millió forint összköltségvetésű beruházás keretében egyebek mellett csúcskategóriás lézervágó gépet szerzett be és energetikai korszerűsítést is végzett üzemcsarnokán a kecskeméti Steelflex Kft.-nél – közölte a cég az MTI-vel.

Sipos János ügyvezető igazgató elmondta: a beruházás a cég életének második legnagyobb fejlesztése, amelyhez a társaság a Széchenyi Terv Pluszban 299 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. A korszerűsítés keretében vásároltak egy BLM LT7 fiber csőlézert, amely precíziós műveletek elvégzésére képes csúcstechnológiás eszköz.

A berendezés három irányba mozgó lézer vágófeje gyakorlatilag bármilyen formát képes kivágni, és jelentősen fokozza a Steelflex Kft. versenyképességét, segítségével harmadannyi idő alatt készítik el a csöveket, zártszelvényeket, mint hagyományos megmunkálással – tette hozzá az ügyvezető igazgató. Telepítettek továbbá egy 15,5 kilowatt teljesítményű hőszivattyút is, amivel az irodák és szociális helyiségek költségtakarékos fűtését oldják meg, számottevő költségcsökkenést elérve.

A közel 20 éves épületet is korszerűsítették, mintegy 4000 négyzetméteren kicserélték a tetőt, ami hő- és vízszigetelést és szellőztetést kapott. Sipos János elmondta, hogy a 2011 óta működő vállalkozás elmúlt több mint tíz éve a fejlődésről szólt: kezdetben mindössze négyfél zártszelvényt gyártottak, ma már 50 különböző profilt készítenek, bevételük pedig a 2011-es 5 millió euróról 2021-re 40 millió euróra nőtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük