A beruházás során a Kunszállás, Arany János u. 3. sz. alatt egy 7 férőhelyes, 1 csoportszobás minibölcsőde kivitelezése valósult meg

A beruházás során a Kunszállás, Arany János u. 3. sz. alatt egy 7 férőhelyes, 1 csoportszobás minibölcsőde kivitelezése valósult meg

Kunszállás Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-1.4.1-19-BK1 Bölcsődei Férőhelyek kialakítása, bővítése című felhívásra. A 90,93 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós forrásból egy korszerű és akadálymentes, 7 férőhelyes, 1 csoportszobás minibölcsőde létesült az új épület építésével.

A beruházás során a Kunszállás, Arany János u. 3. sz. alatt egy 7 férőhelyes, 1 csoportszobás minibölcsőde kivitelezése valósult meg. A projekt keretén belül Kunszállás Község Önkormányzata a meglévő Mosolyvár Óvoda (Arany János utca 4. sz. alatti épület), mint intézmény bővítésével valósította meg a bölcsőde kialakítását. A fejlesztés keretében sor került: új eszközök beszerzésére, megújuló energiaforrások kialakítására, udvar és játszóudvar létesítésére. Parkoló-férőhely és akadálymentes parkoló-férőhely, illetve akadálymentes mosdó kialakítása is megvalósulhatott. A bölcsőde berendezési tárgyainak, eszközeinek elhelyezése (fürdőszobában és a csoportszobákban) megfelel a gyermekek életkorának, fejlettségének.

A fejlesztés eredményeként a település népesség- és munkaerő megtartó képessége nő.

A beruházás hozzájárul a gyermeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének megkönnyítéséhez, ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez is.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük