Európai uniós támogatással korszerű fémbútorüzemet létesít a KAP Processing Kft. a Csongrád-Csanád vármegyei Mórahalmon – tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.

A közlemény szerint az augusztusra megvalósuló beruházás 257 millió forintos költségéből mintegy 180 millió forintot fedez a feltételesen vissza nem térítendő uniós támogatás.

A fejlesztés során fémbútorokat és egyéb kiegészítőket gyártó üzemet hoznak létre, amely elsősorban a cég már meglévő piacát célozza meg, de ezzel megnyílik a lehetőség újabb partnerek igényeinek kiszolgálására is.

A vállalkozás modern, számítógép vezérlésű precíziós gépeket szerez be. A fejlesztés eredményeképpen a KAP Processing Kft. változatos funkciójú, formájú és mintázatú bútorokat és kiegészítőket lesz képes előállítani. A fejlesztés lehetővé teszi az eddig bérgyártásban készülő termékek saját előállítását, a korábbinál magasabb minőségben, szélesebb termékpalettával, és gazdaságosabb technológiával.

Az új üzemben készülő termékek széles körben használhatók: iroda- és magánházakban, közterületeken, szállodákban, ipari létesítményekben vagy a vendéglátásban.

A beszerzendő eszközök energiaigényének kiszolgálására a projekt keretében napelemes rendszert is telepítenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük