Elkészült az új óvoda Bakonysárkányban, a Komárom-Esztergom vármegyei település önkormányzata a beruházásra a Széchenyi 2020 – Terület és Településfejlesztés Operatív Program keretében 360 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást kapott – közölte a község önkormányzata az MTI-vel.

Azt írták, az új intézményben három csoportszoba mellett tornaszobát és kiszolgálóhelyiségeket alakítottak ki, továbbá óvodabútorokat is beszereztek.

Az önkormányzat közölte, azért volt szükség a fejlesztésre, mert az óvoda korábban az általános iskola alsó tagozatával együtt osztozott egy épületen, amelyben nem volt nevelői, vezetői és fejlesztői szoba.

A támogatás segítségével az új óvodát a település központjában a művelődési ház mögötti üres területen építették fel. A komplex módon akadálymentesített épület harmonikusan illeszkedik a településközponthoz, és világos, szellős környezetet biztosít a gyerekeknek – tudatták.

A fejlesztő- és tornaszobával az önkormányzat hozzájárul a sajátos nevelési igényű, valamint a szociális körülményei miatt hátrányos helyzetű gyerekek felzárkózásához – írták a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük