A Belvedere-palotát Bachó Viktor és Heszlényi József tervei alapján a magyar királyi pénzügyi igazgatóságnak építették 1882-ben.

A Belvedere-palotát Bachó Viktor és Heszlényi József tervei alapján a magyar királyi pénzügyi igazgatóságnak építették 1882-ben.

Uniós támogatással közösségi teret alakítottak ki a szegedi Belvedere-palota műemlék épületének első emeletén – tájékoztatta a beruházó Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint a hiánypótló beruházás lehetővé teszi, hogy az önkormányzat a vármegye lakosságának rendezvények, közösségi programok lebonyolítására folyamatosan méltó és elérhető teret biztosítson. Erre az önkormányzati hivatal 2015-ös költözése óta nem volt mód.

A multifunkciós terem és a hozzá kapcsolódó kiszolgálóhelyiségek kialakításának több mint 92 millió forintos költségét uniós és magyar költségvetési forrás fedezte.Az épület eredeti építészeti-stiláris jegyeinek megőrzése mellett alakították ki a közösségi teret. A helyiségek új padló- és falburkolatot, álmennyezetet kaptak, szintén új belső nyílászárókat építették be. A termet hővisszanyerős gépi szellőztető- és korszerű hűtőrendszer teszi komfortosabbá. Elkészült a rendezvényhelyszín üzemeltetéséhez szükséges hangosítás, vetítés, hang- és videófelvétel-készítés infrastrukturális és informatikai háttere is.

A beruházás terveit a Priskin építész tervező iroda Kft. készítette, a kivitelező az orosházi Tokai és Társa Kft. volt.

A Tisza-parton álló szegedi Belvedere-palotát Bachó Viktor és Heszlényi József tervei alapján a magyar királyi pénzügyi igazgatóságnak építették 1882-ben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük