Karakas Anikó (független) polgármester elmondta, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) 320 millió forintot nyertek el a csapadékvíz-elvezető rendszerek felújítására. Árkokat újítanak fel és építenek ki ott, ahol a vízelvezetés a legkritikusabb volt. A munkálatok várhatóan tavasszal érnek véget.

A TOP Plusz keretéből félmilliárd forintot nyert az önkormányzat komplex fejlesztésre.

Egy városközponti épületben működő pékségnél szigetelést, nyílászárócserét terveznek; átalakítanak egy másik üzlethelyiséget; emellett az udvari raktárak helyén irodákat hoznak létre közszolgáltatóknak.

Az épület emeleti részén működő könyvtárat bővítik, a második emelet nem használt részein folyóiratolvasó, kávézó és játszósarok, tanulótér, olvasóterem, kutatószoba és egy 50-60 férőhelyes előadóterem kialakítását tervezik. A könyvtárat lift beépítésével akadálymentesítik is.

A csaknem hétezer lakosú városban a projekt harmadik elemeként az épület környékén rendezik a közterületet, a zöld felületeket.

A komplex fejlesztési beruházásnál a tervezés kezdődik el most, a közbeszerzési eljárást várhatóan nyár végén írják ki, a munkálatok év végén, illetve jövő tavasszal indulhatnak – közölte a polgármester.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük