Egészségház épült a Vas vármegyei Bucsu községben

Egészségház épült a Vas vármegyei Bucsu községben

Több mint 130 millió forintos kormányzati támogatással épült egészségház a 615 lakosú Vas vármegyei Bucsu községben. A Magyar falu program keretében létesült intézményt – amelyben a felnőtt- és gyermek háziorvosi rendelő mellett fogorvosi és körzeti védőnői szoba is helyet kapott – szerdán adta át a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Köszöntőjében Gyopáros Alpár hangsúlyozta: a Magyar falu program egyik kiemelt célja, hogy a kistelepüléseken élők is hozzájuthassanak az egészségügyi alapellátáshoz, ezért épültek a bucsuihoz hasonló egészségházak, és ezért építenek fiatal orvosok számára szolgálati céllal családi házakat, ösztönözve őket arra, hogy vállalják a községekben az egészségügyi alapellátást nyújtó szolgálatot.

Az ünnepségen Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, a térség fideszes képviselője bejelentette: a határ menti településen napokon belül megkezdődhet a bölcsőde építése is, amelyre a község a Terület- és Településfejlesztési Program (TOP) pályázatán 170 millió forintot nyert el; a költségek növekedése miatt a kormány ezt további 130 millió forint támogatással egészítette ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük