A falburkolatokat körülbelül 500 négyzetméternyi felületen cserélik ki, és 900 négyzetméternyi padlóburkolat is megújul.

A falburkolatokat körülbelül 500 négyzetméternyi felületen cserélik ki, és 900 négyzetméternyi padlóburkolat is megújul.

Folytatódik a Nyugati pályaudvar megújítása: a Teréz körúti homlokzaton, az északnyugati torony felújítása mellett a tervek szerint februárban a dél-keleti tornyon is megkezdődnek a munkálatok, valamint várhatóan ősszel elbontják a megújult homlokzat elől a védőtetőt – közölte a vasúttársaság a honlapján hétfőn.

Közleményük szerint a homlokzaton, az észak-nyugati (metró felőli) tornyon a munkák a tervek szerint június végéig tartanak, míg a délkeleti (gyorsétterem felőli) tornyon várhatóan novemberig dolgoznak majd.

Ősszel elbontják a Teréz körúti homlokzata előtti, a gyalogos forgalmat akadályozó védőtetőt. Ezzel a jelentős építészeti és műszaki emléket képviselő, országos műemléki védettséget élvező épület ikonikus része válik újra zavartalanul láthatóvá – írták a mavcsoport.hu oldalon.

Mint olvasható, a pályaudvar 10-13. vágányai alatt húzódó keresztaluljáró felújítása várhatóan a nyáron kezdődik. A munkálatok során az aluljáró álmennyezetét teljesen cserélni kell 1100 négyzetméternyi felületen, lámpatestekkel és új elektromos hálózattal. A falburkolatokat körülbelül 500 négyzetméternyi felületen cserélik ki, és 900 négyzetméternyi padlóburkolat is megújul.

A használaton kívüli peronfelvonó helyére pedig új, 1000 kilogramm teherbírású, acél tartószerkezetű, vandálbiztos kialakítású lift épül a tervek szerint, amelynek építése szintén idén nyáron indulhat el – írta a MÁV.

Az utaskomfort növelése érdekében továbbá a peronra vezető kijáratokat is akadálymentesítik, két új fedett utasbeállót és tíz kerékpártámaszt helyeznek el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük