Korszerűsítik a városközpontot Kunszentmártonban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán elnyert csaknem 500 millió forintból – közölte a több mint nyolcezer lakosú, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei település polgármestere az MTI-vel.

Wenner-Várkonyi Attila (Fidesz-KDNP) elmondta: jelenleg az előkészítés zajlik, közbeszerzési eljárások során választják majd ki a tervezőt, azt követően a kivitelezőt. A tényleges munka látványos részei jövőre kezdődnek meg – tette hozzá.
A beruházás nyomán megújul a főtér és környéke, és az önkormányzati tulajdonban lévő egykori Körös szálló homlokzatát is korszerűsítik – ismertette.
Megjegyezte: egy korábbi TOP-os pályázati forrásból az épület belső falait már szigetelték, kicserélték a nyílászárókat és korszerűsítették a fűtési rendszert.

A munkálatok során a járdákat térkővel burkolják, felújítják az érintett szakaszokon a csapadékvíz-elvezető rendszert, a belvárosban parkolóhelyeket alakítanak ki. Emellett gyalogátkelőhelyek létesülnek burkolati jelekkel és KRESZ-táblákkal. Utcabútorokat – padokat, hulladékgyűjtőt, kerékpártárolót, lámpákat és virágládákat – is kihelyeznek, a Dani Margit Sportcsarnokhoz és a Köztársaság téri közparkba okospadok kerülnek – sorolta.

A közterületek zöldfelületeinek fejlesztése, virágosítás, faültetés is szerepel a tervek között – számolt be a polgármester.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük