Tatabánya közösségi házainak felújítása, fejlesztése

Tatabánya közösségi házainak felújítása, fejlesztése

A Bányász és a KPVDSZ művelődési ház felújításával befejeződött Tatabányán a négy városrészi közösségi ház rekonstrukciója, közel 324 millió forintos beruházással – közölte az önkormányzat csütörtökön az MTI-vel.

Borsos Márton, a Stratégiai és Monitoring Iroda vezetőjének tájékoztatása szerint az 1970-es években emelt épületekben felújították a villamos hálózatot, részlegesen cserélték a nyílászárókat, és új burkolatokat helyeztek el.

Az épületgépészeti felújítások mellett új színpadi függönyöket, bútorokat, hang-, vizuál- és fénytechnikai eszközöket is beszereztek be az intézmények számára.
A beruházáshoz az önkormányzat 223 millió forint uniós támogatást nyert el, melyet 101 millió forint önerővel egészítettek ki a város költségvetéséből.

A munkálatok a szlovák nemzetiségűek lakta városrész, Bánhida közösségi házának felújításával kezdődtek, majd a német nemzetiségű Felsőgalla művelődési háza, végül a kertvárosi Bányász Művelődési Otthon és a városközponti KPVDSZ Művelődési Ház korszerűsítésével folytatódtak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük