Projektinformációk:

  • A projekt jellege: Felújítás, fejlesztés
  • Stádium: Átadva
  • Épülettípus: Egészségügyi
  • Projekt: Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának Ilka utcai telephelye
  • Közreműködők: MVM ESCO Urban Kft., Villtek Zrt.
  • Helyszín: Budapest XIV., Ilka utca

Megújult a teljes világítási rendszer a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának Ilka utcai telephelyén, a beruházás az intézmény villamosenergia-költségeinek hosszú távú csökkentését eredményezi

A korszerűsítés magában foglalta a világítás újratervezését, -méretezését, a lámpák és a kapcsolódó berendezések cseréjét is.

A szakmai és a finanszírozási hátteret, a beruházás teljes körű lebonyolítását és hosszú távú üzemeltetését az MVM ESCO Urban Kft. biztosította. A kivitelezési munkálatokkal három hét alatt végeztek a kórház zavartalan működése mellett. A kivitelezés munkálataiban a nagykanizsai Villtek Zrt. vett részt.

A beltéri világítás korszerűsítésének elsődleges célja a kórház energiaköltségének csökkentése volt, ugyanakkor a fényviszonyok minőségének jelentős javulása az épületben dolgozók és gyógyulók közérzetét is pozitívan befolyásolja.

Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatóját, aki elmondta, további korszerűsítéseket terveznek a többi épületükben is.
A kórház kimondottan nagy energiaigélnyű intézmény, ezért a vezetés minden olyan fejlesztési lehetőséget megvizsgál, amely javítja az energiahatékonyságot – tette hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük