Projektinformációk:

  • A projekt jellege: Új építés
  • Stádium: Megvalósítás
  • Épülettípus: Logisztikai
  • Projekt:: logisztikai központ
  • Támogatás, program: Beruházási támogatás
  • Közreműködők: Waberer’s International, Bayer Construct Építőipari Zrt.
  • Helyszín: Ecser

A raktárkomplexum a legmodernebb műszaki és környezetvédelmi megoldások alkalmazásával épül, és várhatóan 2024 első negyedévében készül el.

A hetekben indul a Waberer’s International Nyrt. ecseri logisztikai központjának építése, miután a vállalat szerződést kötött a 47 ezer négyzetméteres komplexum építési munkálatainak kivitelezésére. A 135 ezer négyzetméteres telken megvalósuló beruházást a Bayer Construct Építőipari Zrt. építi, és várhatóan 2024. első negyedévében készül el. A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett Waberer’s 18 milliárd forintból valósítja meg a központot, nagyobb részt a tavaly kibocsátott 111 millió euró kibocsátási értékű kötvényből, kisebb részt pedig a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól kapott beruházási támogatásból.

Az épülő ecseri logisztikai központ stratégiai lokációban, az M0-ás körgyűrű mellett, a repülőtérhez közel helyezkedik el, mely régió az egyik legkeresettebb a Magyarországon tevékenykedő kereskedelmi vállalatok között. A Waberer’s a komplexumot meglévő és folyamatosan bővülő ügyfélköre növekvő igényeinek kiszolgálása céljából építi, és az új központban speciális szolgáltatásokat is kínál a hazai piacvezető komplex logisztikai szolgáltató. Így többek között veszélyes áruk kezelésére, valamint e-commerce partnerek automatizált kiszolgálására is lehetőség nyílik. A Waberer’s Csoport fenntarthatósági stratégiájának megfelelően a komplexum mindenben megfelel a BREEAM Good minősítésnek, így több zöld és energiahatékony megoldást is alkalmaz. Naperőműpark biztosítja az energiaellátást, továbbá a központ már az átadás időpontjában is alkalmas lesz alternatív, elektromos hajtásláncú járművek fogadására és töltésére. Ezáltal a raktárközpont képes az ügyfelek logisztikai kiszolgálásának környezeti lábnyomát csökkenteni, így biztosítva számukra megemelt színvonalú szolgáltatást.

Barna Zsolt, a Waberer’s vezérigazgatója a beruházás kapcsán elmondta, hogy az ecseri komplexum megépítése komoly mérföldkő a regionális logisztikai szegmens életében. A beruházással kiépül a csoport M0-ás körgyűrű melletti raktárhálózata (Páty, BILK, Ecser lokációkban), amely így lehetővé teszi a Waberer’s országos és a budapesti disztribúciós és raktározási rendszerének optimalizálását, ezáltal növeli az ügyfelek versenyképességét. A vezérigazgató kiemelte, hogy a 2024-re elkészülő komplexummal nemcsak a raktározási kapacitásméret növekszik, hanem a hagyományos szolgáltatások mellett veszélyes áruk (ADR) és e-commerce ügyfelek termékeinek automatizált kezelésére is lehetőség nyílik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük