A vállalkozás 2021-ben 103 millió nyereséggel zárt, 2020-ban 91 millió forint volt az adózott eredménye.

A vállalkozás 2021-ben 103 millió nyereséggel zárt, 2020-ban 91 millió forint volt az adózott eredménye.

A magyar tulajdonú, 2008 óta működő Hungaro Energy Földgáz, Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a társaság a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program pluszban (Ginop+) nyert 1,5 milliárd forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást a vállalkozás új tevékenységnek elindítására és az ehhez szükséges technológiai háttér megteremtésére.

A társaság azért kezd az építőiparban hasznosítható szigetelőanyag, habüveg előállításába, mert piaci rést fedeztek fel az elhasználódott kommunális és ipari üveghulladék – így palackok, befőttes üvegek, ablakok, szélvédők – hatékony újrafeldolgozása terén.

A projekt keretében a habüveg előállításához szükséges eszközöket szereznek be, így a cég szert tesz üveghulladékot feldolgozó, üvegcserepet és üveglisztet előállító, és habüveget létrehozó gyártósorra, továbbá egy 40 kilowatt teljesítményű biomassza kazánt is telepít.

A vállalkozás új fejlesztése a társaság várakozásai szerint azért lesz piacképes, mert – az építésügyi, környezetvédelmi előírások szigorodása és a beruházók energiahatékony technológiák iránti törekvése miatt – már rövid távon robbanásszerűen fog növekedni a habüveg iránti kereslet a térségben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük