EPS Polisztirol

EPS Polisztirol

Projektinformációk:

  • A projekt jellege: Új építés
  • Stádium: Átadva
  • Épülettípus: Ipari
  • Projekt:: EPS Polisztirol Gyártó és EPS Polisztirol Hulladék Átvevő és Újra hasznosító Üzem
  • Támogatás, program: Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz, 1,284 milliárd forint európai uniós támogatás
  • Közreműködők: Hőplusz Rendszer Kft., Erlenbach GmbH
  • Helyszín:Kecskemét

Projekt címe: EPS Polisztirol Gyártó és EPS Polisztirol Hulladék Átvevő és Újra hasznosító Üzem
Azonosító szám: GINOP_PLUSZ-1.3.1-21-2021-00045
Kedvezményezett: HŐPLUSZ RENDSZER KFT.
Támogatás összege: 1.284.076.330 Ft
Beruházás összköltsége: 2.568.152.660 Ft
Támogatási intenzitás: 50 %
A projekt megvalósításának kezdete: 2022.05.02.
A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2024.05.01.

A projekt:
A Hőplusz Rendszer Kft. 2006-ban jött létre, 100 százalékban magyar tulajdonú családi vállalkozásként. Az elmúlt 17 évben az ország egyik legdinamikusabban fejlődő szigeteléstechnikai és építőanyag gyártó cégévé fejlődött. A kezdeti évek nagy- és kiskereskedelmi tevékenysége után, a megnövekedett minőségi és mennyiségi igények hatására, 2015-ben létrehozták EPS polisztirol gyártóüzemüket, egy akkor modernnek számító gyártástechnológiával. Hazai gyártóként folyamatosan törekedtek a saját, Premio márkanévvel és logóval gyártott termékeik minél szélesebb körben történő megismertetésére, forgalmazására, illetve a paletta bővítésére. Mára olyan saját, Premio márkajelzésű termékportfolióval rendelkeznek, amely a homlokzati, az aljzat- és födémszigetelésben egyaránt jelen van.

A cég 2020-ban vásárolta meg Kecskeméten a Mindszenti körút 39. sz. alatti, 18.409 négyzetméteres ipari területet (egykori tejüzem). A Kormány támogatásának és az Európai Unió társfinanszírozásának köszönhetően itt épülhet meg az új EPS Polisztirol Gyártó és EPS Polisztirol Hulladék Újra hasznosító Üzem. Az új létesítmény 4400 négyzetméteres lesz, magába foglalja majd a gyártócsarnokot, a tároló csarnokot és az irodákat.

A fejlesztés keretében új gyártógépsorokat is beszereznek, ehhez partnerül a világszínvonalú minőséget képviselő németországi Erlenbach GmbH-t választották. A technológiai fejlesztésnek köszönhetően a jelenlegi éves 137.000 köbméteres gyártáskapacitásukat 310.000 köbméterre tudják növelni. Mellette tovább bővítik a termékpalettát: új lépéshang gátló és lejtképzéses tetőszigetelési termékeket, valamint periméter lábazati pincefal szigetelőanyag gyártását is elkezdik.

A projektnek köszönhetően a cég új munkahelyeket teremt, jelenlegi 22 fős létszámát 30 főre gyarapítja.

Magyarországon elsőként hoznak létre olyan üzemet, amely újrahasznosítással is foglalkozik. Ezzel nagymértékben hozzájárulnak az ipar, a kereskedelem és a lakossági felhasználás területén keletkező EPS polisztirol hulladékok újra hasznosításához, feldolgozásához, mindezek által pedig a teljes környezetvédelemhez. E tevékenység fontosságát jól jelzi az a tény, hogy az EPS polisztirol hulladék a gazdaság szinte minden ágazatában keletkezik, éves mennyisége szinte felbecsülhetetlen, de újrahasznosítás hazánkban jelenleg nem történik.


EPS Polisztirol 
HŐPLUSZ RENDSZER KFT.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük