‼️Terézváros 2030: minden idők legnagyobb támogatása homlokzatfelújításra‼️

‼️Terézváros 2030: minden idők legnagyobb támogatása homlokzatfelújításra‼️

Minden idők legnagyobb támogatását kapják meg tőlünk a társasházak ahhoz, hogy begyógyítsák az épített környezet történelmi sebeit. Mivel kormányzati támogatást soha nem kapott ez a világörökségi terület, az Andrássy út és környéke, most mi saját magunk gondoskodunk az utcafrontok, a külső homlokzatok megújításáról. Tesszük ezt azért, hogy épületeink – melyek miatt turisták milliói jönnek hozzánk – visszanyerjék eredeti pompájukat.

Budapest 150. születésnapja alkalmából két év alatt – a megszokott társasházi támogatások mellett – összesen egymilliárd forintot biztosítunk csak a terézvárosi homlokzatok megújítására. Ilyen mértékű önkormányzati támogatást társasházak Budapesten még soha nem kaptak.

Mi most ezt a Terézváros 2030 közterületmegújítási programunk keretében pályázati lehetőségként megadjuk, méghozzá úgy, hogy a társasházak a kivitelezési költség 80%-át is megkaphatják tőlünk, ennek felét pedig vissza se kell téríteniük, ami szintén egyedülálló a kerületek sorában. A fennmaradó rész törlesztése a lakóközösségeinknek kamatmentes, és az eddigi futamidőt megduplázva, 5 helyett 10 év alatt kell visszafizetni azt. Egy ház akár 200 millió forintot is igényelhet, amire a fővárosban nincs példa. Az önkormányzat a műszaki ellenőrzési költségének 80 százalékát is megtéríti, ami szintén példa nélküli Budapesten.

Nem csak kerületünk világörökségi minősítése, hanem Budapest 150. születésnapja, és a sugárutat megálmodó Andrássy Gyula születésének 200. évfordulója is kötelez bennünket épített örökségünk megőrzésére. Ennek a kötelességünknek teszünk eleget önerőből, állami segítség nélkül,az itt élőkkel közösen.

BUDAPEST FŐVÁROS VI. kerület – Terézváros Önkormányzata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük