A főváros déli kapujában terjeszkedik tovább a HelloParks

A főváros déli kapujában terjeszkedik tovább a HelloParks

Projektinformációk:

  • A projekt jellege: Új építés
  • Stádium: Megvalósítás
  • Épülettípus: Ipari
  • Projekt:: HelloParks
  • Közreműködők: Grifton Property, Futureal-csoport
  • Helyszín: Alsónémedi

Tovább bővül az alig több mint két éve alapított HelloParks, amely Alsónémediben indítja meg legújabb ipari ingatlanberuházását. A vállalat egy 60 000 négyzetméteres csarnok építését tervezi a területen, amely a legszigorúbb fenntarthatósági követelmények szerint készül. A telek tranzakció sikeres lebonyolítása a Grifton Property tanácsadó cég közreműködésével jött létre. A Fóton, Maglódon és Pátyon jelenleg is három modern megapark kivitelezésén dolgozó társaság az alsónémedi projekttel már a negyedik kulcsfontosságú közlekedési csomópont közelében lesz jelen Budapest körül. A beruházás eredményeként a HelloParks már több mint 1 millió négyzetméternyi raktár- és ipari terület fejlesztésén dolgozik.

Budapest déli alpiacán kezd újabb csarnoképítésbe a fenntartható megaparkokat fejlesztő HelloParks. A Futureal-csoporthoz tartozó ipari ingatlanfejlesztő ezúttal

Alsónémediben az M0 és M5 autópályák találkozásához és a BILK konténer terminálhoz közel, egy 135 000 négyzetméteres területen kezd hamarosan építkezésbe.

A várhatóan 2024 második negyedévében elkészülő, Big Box típusú épület a vállalat eddigi legnagyobb projektje lesz, amely összesen 60 000 négyzetméteren lesz képes rugalmasan kiszolgálni a bérlők igényeit. A fejlesztés révén a HelloParks Fót, Maglód és Páty után egy újabb kulcsfontosságú lokációjában lesz jelen ipari ingatlanokkal, így a vállalat már minden irányból lefedi a főváros környékét.

A HelloParks beruházásai során elsődleges figyelmet kap a környezetvédelem és az energiahatékonyság. Ennek jegyében már az új épület is a BREEAM fenntarthatósági szabvány New Construction kategória legszigorúbb, Outstanding minősítésének eléréséhez szükséges kritériumok, illetve az EU Taxonómia elvárásai szerint készül majd, mint a vállalat összes újonnan épülő csarnoka. Magyarországon ipari épületet ilyen követelmények szerint jelenleg csak a HelloParks épít.

A csarnok korszerű BMS – épületfelügyeleti – rendszerrel lesz felszerelve, amelyen a bérlők maguk is kezükbe vehetik az irányítást a vállalat saját fejlesztésű alkalmazása segítségével. A mobilapplikáció révén így felügyelhetik az energiafelhasználást és a közüzemi fogyasztást, valamint módosíthatják a fűtési, szellőztetési és világítási beállításokat a bérbe vett területeken.

„Környezetbarát, energiahatékony és okos ipari épületeinkre jelentős a kereslet, ennek is köszönhető, hogy Fót, Maglód és Páty után már Budapest déli alpiacán is fejlesztésbe kezdünk, így már a főváros körül minden fontos lokációban jelen vagyunk. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy kielégítsük a piaci igényeket, ezért jelenleg is gyors ütemben zajlanak az ipari ingatlankivitelezések minden helyszínünkön” – mondta Nemes Rudolf, a HelloParks vezérigazgatója.

A magyar tulajdonú ipari ingatlanfejlesztő 2021-ben kezdett nagyívű építkezésekbe három helyszínen, ahol már mintegy 140 000 négyzetméternyi ingatlan kivitelezését fejezte be, de jelenleg is közel 130 000 négyzetméternyi csarnok építésén dolgozik, ami az Alsónémediben tervezett csarnok építésének megkezdésekor további 60.000 négyzetméterrel fog bővülni. A HelloParks első két épülete Maglódon és Fóton – MG1 és FT1 – tavaly rekordidő alatt telt meg bérlőkkel. Azóta a maglódi második ütem, az MG3 is megkapta a használatbavételi engedélyt, míg Fóton két további épület, az FT6 és FT2 átadása várható hamarosan. A HelloParks Páty területén épülő első raktárcsarnok, a PT1 befejezése még szintén ez évben megvalósul.

A főváros déli kapujában terjeszkedik tovább a HelloParks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük