Nyíregyháza, Új nővérszálló

Nyíregyháza, Új nővérszálló

Projektinformációk:

  • A projekt jellege: Új építés
  • Stádium: Megvalósítás
  • Épülettípus: Egészségügyi
  • Projekt:: Nővérszálló
  • Bekerülés: Másfél milliárd forint
  • Pályázat, program: Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program
  • Közreműködők: Belügyminisztérium, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház
  • Helyszín: Nyíregyháza

Lengyel László, a Belügyminisztérium egészségügy finanszírozásáért és fejlesztésért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében elmondta, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program segítségével tizenöt kórházban fejlesztik az egészségügyi szakdolgozók lakhatási körülményeit, három helyen új nővérszálló épül: Nyíregyházán, Kecskeméten és Szombathelyen.

Utóbbi beruházásokkal 368 új férőhely jön létre az országban, a felújítások során pedig 1209 férőhelyet korszerűsítenek – mondta el a helyettes államtitkár. Lengyel László megjegyezte, a koronavírus-járvány miatt az építkezések és a rekonstrukciók csak tavaly kezdődhettek meg: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban tavaly októberben adták át a Katalin-ház elnevezésű felújított nővérszállót, a többi helyszínen pedig ütemezés szerint zajlanak az építési és felújítási munkálatok.

Nyíregyháza, Új nővérszálló

Seszták Oszkár, a vármegyei közgyűlés fideszes elnöke emlékeztetett, a nyíregyházi kórházat érintő komplex fejlesztés 2006-ban kezdődött el az érsebészeti centrum építésével, ezután kezdődött meg az úgynevezett tömbkórház-projekt.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház területén a régi infektológiai épület helyén kapott helyet az új, kétezer négyzetméter alapterületű, háromemeletes tömb, amely – várhatóan idén ősztől – 118 egészségügyi dolgozónak biztosít majd lakhatást. A projektre uniós forrásból több mint másfél milliárd forintot kaptak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük