Befejeződött Dör Község háziorvosi rendelőjének korszerűsítése

Befejeződött Dör Község háziorvosi rendelőjének korszerűsítése

Projektinformációk:

  • A projekt jellege: Korszerűsítés
  • Stádium: Átadva
  • Épülettípus: Egészségügyi
  • Projekt:: Háziorvosi rendelőjé
  • Támogatás, program: 10,21 millió forint, európai uniós támogatás
  • Közreműködők: Rábapordány
  • Helyszín: Dör

Rábapordány és Dör községek konzorciumot hoztak létre a döri háziorvosi rendelő épület energetikai korszerűsítésére, valamint az elavult orvosi eszközök cseréjére történt meg mindkét település orvosi rendelőjében. Dör Község háziorvosi rendelőjének épülete nagyon rossz állapotban volt, ezért szükségessé vált a meglévő orvosi rendelő korszerűsítése. A 10,21 millió forintos európai uniós beruházásnak köszönhetően az épület utólagos hőszigetelése valósult meg. Továbbá a háziorvos feladatai ellátása szempontjából elengedhetetlen eszközök beszerzésére is sor kerül, mivel a korábbi eszközök már nagyon régiek, elavultak voltak. A beszerzett orvosi eszközök mindkét község orvosi ellátásának színvonalát növelik.

Az európai uniós támogatásnak köszönhetően a felújítás során a régi padozat részlegesen bontásra került, itt új padlószerkezet készült új szigetelésekkel és burkolatokkal. A felújítás során a régi, nem megfelelő belső ajtókat új akadálymentesekre cserélték, valamint a homlokzatok hőszigetelése is megtörtént. Az épület zárófödémére kőzetgyapot hőszigetelés került, a belső festésére és részleges burkolat felújítására is sor került. A főbejárathoz felvezető rámpa átalakítása is szükséges volt, így az előírások szerinti szélességgel és korláttal lett ellátva. Az épület előtti közterületen akadálymentes parkoló is kialakításra került.

A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése és a magasabb komfortfokozat elérése.

Befejeződött Dör Község háziorvosi rendelőjének korszerűsítése

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük