The Bank irodaépület

The Bank irodaépület

Magyarország vezető lakásfejlesztője újabb mérföldkőhöz érkezett Nagy-Britanniában, befejezte ugyanis a Birmingham Ékszerész negyedében (Jewellery Quarter) található, műemléki védettség alatt álló The Bank irodaépület felújítását.

A The Bank a Cordia brit leányvállalata, a Cordia Blackswan által jegyzett, a Great Hampton Street megújítását célzó városnegyed-rehabilitációs projekt fontos fejlesztése. A vállalat a korábbi Lloyds TSB Bank műemlék épületének felújítása során hét iroda-, illetve kereskedelmi területet alakított ki. Az épület a Cordia másik helyi projektjének szomszédságában található: a The Gothic lakóingatlan-fejlesztés első ütemét tavaly ősszel adták át.

A Cordia Blackswan a The Bankbe költöztette át központi irodáját, az épület egyik bérlője, Garvey Demolition bontási vállalkozás pedig számos projekten dolgozott már együtt a Cordiával. Ezek között volt a közeli, a tervek szerint 148 modern bérlakásból álló The Lamp Works is, ahol a fejlesztést megelőző bontási munkálatok során keletkezett hulladékok 97%-át újra felhasználták.

A tervezés során különleges hangsúlyt kapott a fenntarthatóság, így sikerült az épület energiahatékonysági besorolását D-ről B-re javítani úgy, hogy közben nagyobbrészt megőrizték és helyreállították az ingatlan eredeti, a 80-as években történt átalakítások előtti állapotát, beleértve a bordó terrakotta homlokzatot, valamint a nagyméretű, gótikus, reneszánsz, illetve holland nyeregtetős jegyeket mutató nyílászárókat.

„A The Bank befejezésének jelentőségét egyrészt az adja, hogy ezzel megnyílt a Cordia Blackswan kereskedelmiingatlan-kínálata, másrészt pedig megerősíti a Great Hampton Streetre vonatkozó átfogó víziónkat. A banki előcsarnoktól a Cordia Blackswan irodájáig a The Bank minden egyes helyisége a legmagasabb színvonalon készült el, visszaállítva az eredeti funkciókat – ez teszi az épületet igazán egyedülálló munkahellyé” – mondta Kárpáti András, a Cordia Blackswan vezérigazgató-helyettese.

A Cordia Blackswan jelenleg 11 fejlesztésen dolgozik az Egyesült Királyságban, a West Midlands területén, amelyek közül kilenc a Great Hampton Streeten és környékén található. A Cordia vállalatcsoport jelentős tapasztalattal rendelkezik az átfogó városnegyed-rehabilitációs projektek terén: ilyen például a többszörös díjnyertes, ikonikus Corvin Sétány, vagy a hamarosan elinduló, szintén budapesti fejlesztés, a Marina City, ahol egy 10 hektáros, Duna-parti volt ipari terület újul meg.


The Bank irodaépület

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük