2023-ban az önkormányzat 25 millió forint támogatást nyújt a Péterfynek

2023-ban az önkormányzat 25 millió forint támogatást nyújt a Péterfynek

VII. kerület: 2023-ban az önkormányzat 25 millió forint támogatást nyújt a Péterfynek

Azonnal lépéseket teszünk a Péterfy kórház felújításáért és korszerűsítéséért. Így szólt az egyik legfontosabb választási ígértünk 2019-ben. Ennek megfelelően pedig eddig 64 millió forinttal támogattuk az intézmény megújítását, amit az idei évben további 25 millió forinttal egészítünk ki.

  Az eddigi évek során:

  • 15 millió forinttal támogattuk a nővérszálló és a szakrendelők felújítását,
  • 30 millió forinttal járultunk hozzá a koronavírus-járvány elleni védekezéshez,
  • 17 millió forintos segítséget nyújtottunk az urológiai osztály felújításához,
  • 2 millió forinttal támogattuk a koraszülöttosztály eszközbeszerzését.

  2023-ban az önkormányzat 25 millió forint támogatást nyújt a Péterfynek a betegellátás színvonalának emelése érdekében, elsősorban a műtők fejlesztésére. A kórház tervei között szerepel vérhűtésre alkalmas speciális berendezések és új műtőasztalok beszerzése, illetve az elavult műtéti eszközök lecserélése modern laparoszkópos eszközökre.

  Az önkormányzat nem fenntartója a Péterfy Sándor Utcai Kórháznak, amely ráadásul a kerületben élők számára a szakrendelői feladatokat is ellátja. Ennek a helyzetnek pedig nagy hátránya, hogy a kórház így csak az állam állandó tulajdonosi finanszírozására számíthat, amely azonban elmarad a hatalmas rendelői forgalom költségeitől. Éppen ezért támogatja az önkormányzat minden évben a kórházat, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a kerületben élők minél magasabb színvonalú ellátásban részesülhessenek.

  Niedermüller Péter
  polgármester

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük