Hotel Venatus, Zalaegerszeg

Hotel Venatus, Zalaegerszeg

Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) is arról beszélt, hogy az ipari nagyberuházások más iparágakban is megmozgatták a befektetők fantáziáját. Utalt rá, hogy az új szálloda tulajdonosai eddig egészségügyi tevékenységükről voltak ismertek Zalaegerszegen.

Projektinformációk:

  • A projekt jellege: Átépítés, felújítás, korszerűsítés
  • Stádium: Átadva
  • Épülettípus: Vendéglátás, turisztika
  • Projekt: Hotel Venatus
  • Bekerülés:800 millió forint
  • Közreműködők: Önkormányzat, Iván Gyula
  • Helyszín: Zalaegerszeg

Iván Gyula, a családi beruházásban kialakított kétcsillagos Hotel Venatus egyik tulajdonosa az átadáson elmondta: az utóbbi évek jelentős zalaegerszegi ipari fejlesztései, nagyberuházásai kapcsán megnőtt az igény a városban a megfizethető szálláshelyek iránt. Ezért vásárolták meg még 2021-ben és alakították át azt a korábbi sport- és szabadidőközpontot, amely 2010 óta zárva volt.

Az 1700 négyzetméteres létesítményben 43 darab két-három ágyas szobát alakítottak ki, 106 vendégnek tudnak helyet biztosítani, tárgyalót és rendezvénytermet is kialakítottak. Az épület megvásárlásával és az átalakítással együtt közel 800 millió forint volt a beruházás értéke – tette hozzá az MTI érdeklődésére Iván Gyula.

Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédében felidézte, hogy az utóbbi évek legnagyobb helyi fejlesztései közé tartozik a járműipari tesztpálya, a Rheinmetall harcjárműgyára, az AVL autóipari kutatóközpontja vagy a Bosch befejezéshez közeledő fejlesztési központja. Ezek a cégek és a még tervezett beruházások számos szakembert vonzanak a városba, akiknek szálláshelyre, illetve számos más szolgáltatásra is igényük van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük