Projektinformációk: - A projekt jellege: Fejlesztés - Stádium: Átadva - Épülettípus: Ipari - Projekt: Északi ipari terület - Támogatás, program: 565 millió forint vissza nem térítendő támogatás, Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) - Közreműködők: Önkormányzat - Helyszín: Pásztó

Projektinformációk:

  • A projekt jellege: Fejlesztés
  • Stádium: Átadva
  • Épülettípus: Ipari
  • Projekt: Északi ipari terület
  • Támogatás, program: 565 millió forint vissza nem térítendő támogatás, Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)
  • Közreműködők: Önkormányzat
  • Helyszín: Pásztó

Elkészült Pásztó északi ipari területének infrastrukturális fejlesztése, a beruházásban egy 10 hektáros, teljes infrastruktúrával ellátott terület vált beépíthetővé a vállalkozások számára a volt Palóc Csárda környékén – közölte a Nógrád vármegyei város önkormányzata az MTI-vel.

Pásztó önkormányzata 565 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a fejlesztésre 100 százalékos támogatási intenzitás mellett a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán – írták a közleményben.
Elkészült a szennyvíz- és csapadékcsatorna-, a gázelosztó vezeték-, a közvilágítási és a hírközlési hálózat, valamint egy középfeszültségű elektromos légvezeték-hálózat kiépítése.

Az ipari terület megközelítéséhez új, aszfaltozott utak is épültek, köztük egy elkerülő út, amely a mátraszőlősi bekötőútról csatlakozik a 21-es főúthoz.

A beruházás célja, hogy bővítsék a rendelkezésre álló ipari területeket – közölték, hozzátéve: egy vállalkozás már meg is érkezett az új ipari területre.

A beruházás az Európai Unió támogatásával és Magyarország kormányának társfinanszírozásával valósult meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük