Gyógyszeripari cég a Panattoni City Dock Törökbálint első bérlője

Gyógyszeripari cég a Panattoni City Dock Törökbálint első bérlője

Gyógyszeripari cég a Panattoni City Dock Törökbálint első bérlője

Európa legnagyobb ipariingatlan-fejlesztője, a Panattoni megkötötte első magyarországi bérleti szerződését. A Panattoni City Dock Törökbálint névre keresztelt, vadonatúj logisztikai központ az ingatlanfejlesztő óriás legelső magyarországi projektje. A Belvárostól mindössze 12 km-re elhelyezkedő, négy raktárból álló komplexum megfelel a legkorszerűbb környezetvédelmi előírásoknak. Az első bérlő a Pharma Pack Hungary Kft. közel 3000 négyzetméternyi területre kötött hosszú távú bérleti szerződést a Panattonival.

Május elején adják át a több mint 17 ezer négyzetméter területű, négy modern logisztikai csarnokot magába foglaló Panattoni City Dock Törökbálint komplexumot, az első bérlő pedig nyár elején megkezdi működését.

A gyógyszerészeti termékeket gyártó Pharma Pack – az Extrovis AG 100%-os magyarországi leányvállalata – raktárbázist és csomagolóüzemet épít ki, amelyhez speciális kialakítású hűtőraktár is tartozik majd. A svájci székhelyű integrált gyógyszeripari vállalat mintegy 3000 négyzetméternyi területet bérel az ipariingatlan-fejlesztő Panattonitól. A tranzakcióban a Panattoni partnere a Colliers volt.

„A törökbálinti logisztikai park kiváló elhelyezkedéssel rendelkezik, ami nagyon fontos számunkra, hiszen nemcsak Magyarországot, hanem a világ bármely tájékán lévő partnereinket is innen szándékozzuk kiszolgálni.” – mondta Varga Krisztián, a Pharma Pack Kft ügyvezetője. – „A lokáció mellett pedig kifejezetten olyan épületet kerestünk, amely környezetvédelmi és technológiai szempontból is első osztályú. A Panattoni City Dock Törökbálint modern építménye minden gyógyszerészeti elvárásunknak megfelel, ami rendkívüli fontossággal bír a minőségtudatos cégépítésünkben.”

A törökbálinti komplexum a BREEAM Excellent tanúsítványt tűzte ki célul, vagyis üzemeltetési költsége, energia- és erőforrás-felhasználása hatékonyabb az átlagos ipari ingatlanokénál, azaz megfelel a legszigorúbb zöld építkezési előírásoknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük