Szolidaritás és összefogás

Szolidaritás és összefogás

Szolidaritás és összefogás

Három hónap telt el a törökországi földrengések kezdete óta. A katasztrófa Magyarországnál nagyobb, mintegy 110 000 négyzetméter területet, 11 nagyvárost, és összesen 14 millió embert érint. Az évszázad egyik nagy katasztrófája több, mint 50 000 ember halálát okozta. Bár a tragédia lekerült a vezető hírek közül, magyar építőipari nagyvállalatok napirendre tűzték a segítségnyújtást a PERI Magyarország kezdeményezésére. A hazai szerkezetépítők jótékonysági akció keretében páratlan összefogással járultak hozzá az Ökumenikus Segélyszervezet tevékenységéhez Törökországban, és a földrengés sújtotta területen végzett humanitárius munkát 100 ezer és 1 millió Ft közötti összegekkel támogatták. A jótékonysági gála helyszíne az Aria Hotel Budapest volt, amely szintén csatlakozott a támogatók köréhez.

23 nagy magyar szerkezetépítő és beruházó cég fogadta el a világ egyik legnagyobb zsaluzatokkal, állványzatokkal és mérnöki szolgáltatásokkal foglalkozó vállalata, a PERI meghívását, hogy adományokkal támogassák a törökországi földrengés áldozatait. Az esemény díszvendége Törökország képviseletében Gülşen Karanis Ekşioğlu nagykövet asszony volt, aki férjével, Ekrem Ekşioğlu úrral és a Meltem Güney nagykövet-helyettessel vett részt a jótékonysági vacsorán.

A nagykövet elmondta: “Bajban mutatkozik meg a jó barát. A magyarok igazi barátaink, és azok is maradnak örökre…. Ezekben a nehéz napokban a legkisebb támogatásnak is nagy jelentősége van. Úgy hiszem, hogy minden csepp segítség óceánná válik, amely reményt hoz a földrengés áldozatainak, és segíti őket abban, hogy visszatérjenek az életbe.”

Az adományokat a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek ajánlották, melynek munkatársai az első napoktól fogva humanitárius tevékenységet folytatnak a földrengés sújtotta területeken. Lehel László a karitatív szervezet elnök-igazgatója nemrég tért vissza a katasztrófa helyszínéről. Beszédében elmondta, hogy a mentési szakasz után kialakították a helyi együttműködéseket, részt vesznek a nemzetközi koordinációban, és Iskenderunból szervezve, lokális partnerszervezetekkel együttműködve konténereket telepítenek, lakhatási feltételeket biztosítanak és segítenek az élelmezésben, higiéniai cikkek szétosztásában egy 6 hónapos humanitárius segélyprogram keretében.

Az Ökumenikus Segélyszervezet több mint 3 évtizede segíti a bajbajutottakat több tízezer magánszemély, valamint több száz cég rendszeres vagy időszakos támogatásával. Ezzel Magyarország egyik legnagyobb segélyszervezete és a hazai karitatív szervezetek közül nemzetközi szinten a legnagyobb feladatvállalásokkal és a legnagyobb elismertséggel rendelkezik. A magyar segélyszervezet számos, a világ különböző pontjain történt természeti és humanitárius katasztrófa során nyújtott segítséget az elmúlt évtizedekben, mely tapasztalatokból építkezve elkötelezetten és céltudatosan tud hatékony szakmaisággal segíteni. A szervezet földrengéssel kapcsolatos tevékenységéről itt található további információ.

Szolidaritás és összefogás

A jótékonysági akciót adománnyal támogató vállalatok: Aria Hotel Budapest, CLC-Construct Építőipari és Szolgáltató Kft., Épület-Forma Kft., Hercsel Csoport, LupEx Kft., Most-Épker Kft., Moratus Szerkezetépítő Kft., PERI Magyarország Kft., Rózsadomb Investment Kft., Tuffply Europa Kft., Tura Kft., Veréb Kft, X Properties Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük