Elindult az „Új, 2 csoportszobás mini bölcsőde építése Kakucs községben” című projekt

Elindult az „Új, 2 csoportszobás mini bölcsőde építése Kakucs községben” című projekt

Elindult az „Új, 2 csoportszobás mini bölcsőde építése Kakucs községben” című projekt

Projektinformációk:

  • A projekt jellege: Új építés
  • Stádium: Megvalósítás
  • Épülettípus: Oktatási
  • Projekt: 2 csoportszobás mini bölcsőde
  • Közreműködők: Önkormányzat,
  • Támogatás, program: Széchenyi Terv Plusz Program Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz, Európai Unió, Magyar Kormány, 208,92 millió Ft vissza nem térítendő támogatás
  • Helyszín: Kakucs

Kakucs Község Önkormányzata a Széchenyi Terv Plusz Program Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz keretén belül RRF-1.1.2.21 „bölcsődei nevelés fejlesztése” című pályázati felhívás keretében sikeres támogatási kérelmet nyújtott be egy 2 csoportszobás, tizennégy férőhelyes mini bölcsőde építésére.

A projektet az Európai Unió és a Magyar Kormány 208,92 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesíti, a támogatás mértéke 100%.

A kakucsi önkormányzat célja a kormányzattal összhangban, hogy fejlessze a gyermekek számára a napközbeni elhelyezést biztosító intézmények kapacitásait, valamint a sajátos nevelési igényű illetve a korai fejlesztésre, gondozásra jogosult gyermekek számára is ellátást biztosíthasson, ezért egy új, 14 férőhelyes minibölcsődét kíván létrehozni.

A Fő utcai önkormányzati épülethez kapcsolódóan a Galamb utcában egy 190 m2-es, új építésű szárnyban valósul meg a mini bölcsőde, ahol négy új munkahely jön létre.

Az új épületszárny teljes körűen akadálymentes, ezzel is biztosítva az esélyegyenlőség elvét. Az intézmény a legkorszerűbb anyagokból épül és legmodernebb energetikai előírásoknak is megfelel, energetikai besorolása AA++, minimális energiaigényű. Új játszóudvar is tartozik majd az új szárnyhoz, ami a bölcsődés gyerekek életkori sajátosságainak megfelelően lesz kialakítva.

Az önkormányzat érvényes építési engedéllyel rendelkezik, a kivitelezési munkák a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kezdődhetnek meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük