Új E-hajó és vitorláskikötő nyílik Balatonvilágoson

Új E-hajó és vitorláskikötő nyílik Balatonvilágoson

Új E-hajó és vitorláskikötő nyílik Balatonvilágoson

Projektinformációk:

  • A projekt jellege: Új építés
  • Stádium: Megvalósítás
  • Épülettípus: Közlekedési, turisztikai
  • Projekt:: Aliga Port
  • Közreműködők: Pro-mot Hungária Kft., Bayer Property Ingatlanfejlesztő Zrt., önkormányzat
  • Helyszín: Balatonvilágos

Új E-hajó és vitorláskikötő nyílik május 31-én Balatonvilágos Aliga Port néven a volt Club Aliga területén – közölte a beruházó Pro-mot Hungária Kft. és a fejlesztő Bayer Property Ingatlanfejlesztő Zrt.

a 47 hektáros területre további beruházásokat is terveznek, a fejlesztés első ütemeként 8 hónap alatt, speciális vízépítési eszközökkel készült el az új kikötő, amely 213 téliesített hajóhellyel rendelkezik.
A fejlesztők a közelmúltban bemutatták a lakosságnak a kikötő mellett a központi közösségi tér végleges koncepciótervét. Az úgynevezett Agóra-téren étterem, delikátesz, szuvenír bolt, borszaküzlet és bár, hajós- és horgászbolt, valamint egyéb szociális létesítmények, szolgáltatások kapnak helyet.

A rövidtávú fejlesztési terveknek része a régi mozi felújítása, sportpályák, erdei sétányok, pihenőhelyek létesítése is. A közlemény szerint a teljes terület átjárható lesz, megmaradnak a közparkok.
A balatonvilágosi magasparton társasházak építését tervezik, hosszabb távon 3-5 csillagos kereskedelmi szálláshelyek kialakítása is várható.

Június 15-én megnyitják a terület strandját, ahová ingyen lehet majd bejutni, továbbá közel 1 milliárd forint értékben ajánlanak fel közcélú támogatást gyalogos- és kerékpárút kialakításra, útburkolat felújításra, magasparti kilátó és sétány kialakításra, közintézmények felújítására, új orvosi rendelőnek is helyet adó intézmény megépítésére, és a község támogatására.

A balatonvilágosi önkormányzat és a fejlesztők tavaly szeptemberi egyeztetése után a Bayer Property Zrt. azt közölte, hogy a teljes, 47 hektáros területet érintő beruházások értéke meghaladja a 100 milliárd forintot, melyből közel 10 milliárd forint értékű közcélú infrastrukturális fejlesztést terveznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük