Befejeződött a Kisteleki Általános Iskola és Kollégium felújítása és bővítése

Befejeződött a Kisteleki Általános Iskola és Kollégium felújítása és bővítése

Projektinformációk:
A projekt jellege: Fejlesztés, felújítás, bővítés
Stádium: Átadva
Épülettípus: Oktatási
Projekt: Kisteleki Általános Iskola és Kollégium
Bekerülés: kb. 800 millió forint
Támogatás, program: Európai Unió
Közreműködők: Szegedi Tankerületi Központ, Miksi Bau Kft.
Helyszín: Kistelek

A fejlesztés kiemelt céljai között szerepelt a hátrányos helyzetű, tanulási nehézséggel küzdő gyerekek végzettség nélküli iskolaelhagyásának, lemorzsolódásának csökkentése, valamint a tehetségazonosítást és -fejlesztést támogató pedagógiai eszközök kialakítása, továbbfejlesztése.

Ezért az intézmény bővítése során az iskola egyik szárnyának második emelete fölé egy új emeletet-tetőteret építettek, ahol hét új tanterem kap helyet: három fejlesztő, logopédiai terem, egy informatikai és három egyéb szaktanterem. Kialakítottak közösségi tereket és más kiszolgálóhelyiségeket is, amelyek akadálymentesek.

Az iskola új épülettel is bővült, amelynek földszintjén technikaterem, valamint pedagógiai szaktantermek működnek. Az emeletre a könyvtár került, ennek előterében informatikai teret hoztak létre. Az új épület teljesen akadálymentes.

A beruházás során az iskola meglévő termeit, helyiségeit is felújították: korszerűsítették az elektromos hálózatot, kicserélték a világítótesteket, a nyílászárókat.

Az infrastrukturális fejlesztéseken túl 72 millió forintból vásároltak eszközöket az iskola számára. Ennek köszönhetően az intézménybe új bútorok és informatikai eszközök is érkeztek.
A projekt több mint 790 millió forintból valósult meg, ebből az Európai Unió támogatása meghaladja a 710 millió forintot.

Az építési munkák kivitelezője a szegedi Miksi Bau Kft. volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük