Egy olyan új, komplex akusztikai tervezőrendszer fejlesztését tűzték ki célul, amely lehetővé teszi valamennyi (épület- terem- és gépészeti) akusztikai szakág együttes kezelését. A mesterséges intelligencia módszereivel és gépi tanulással pedig képes kiváltani a tervezési feladatok nagy ráfordítási igényű munkarészeit. - Entel Kft.

Egy olyan új, komplex akusztikai tervezőrendszer fejlesztését tűzték ki célul, amely lehetővé teszi valamennyi (épület- terem- és gépészeti) akusztikai szakág együttes kezelését. A mesterséges intelligencia módszereivel és gépi tanulással pedig képes kiváltani a tervezési feladatok nagy ráfordítási igényű munkarészeit. -Entel Kft.

Mesterséges intelligencia által vezérelt integrált építészeti akusztikai tervezőrendszert fejlesztett 182,5 millió forintból az Entel Műszaki Fejlesztő Kft. – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A cég a projekt megvalósításához a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivataltól (NKFIH) 126 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.
í

A közlemény szerint egy olyan új, komplex akusztikai tervezőrendszer fejlesztését tűzték ki célul, amely lehetővé teszi valamennyi (épület- terem- és gépészeti) akusztikai szakág együttes kezelését. A mesterséges intelligencia módszereivel és gépi tanulással pedig képes kiváltani a tervezési feladatok nagy ráfordítási igényű munkarészeit.
í

Kiemelték, hogy a 2021 júniusában indult pályázati projekt idén június 1-jével sikeresen lezárult, és elkészült a kollaboratív akusztikai tervezőrendszer első verziója, amelyet a közeljövőben széles körben elérhetővé tesznek épület-, terem- és gépészeti akusztikai tervezésre.
í

Az Entel Műszaki Fejlesztő Kft. 1990-ben alakult és már több mint 155 országban vannak ügyfelei. Az akusztika területén szolgáltatásai között fontos helyet foglal el a tervezés, tanácsadás. Mérnöki tevékenységei között kulcsfontosságú a szoftver- és hardverfejlesztés, a jelfeldolgozás, a kül- és beltéri akusztika, a zajcsökkentés, a numerikus szimulációk, valamint a stúdiótechnikai szoftverfejlesztés területe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük