BREEAM minősítést szerzett a WING által fejlesztett Skylight CITY irodaház

BREEAM minősítést szerzett a WING által fejlesztett Skylight CITY irodaház

BREEAM In-Use Very Good fenntarthatósági minősítést kapott a WING által fejlesztett Skylight CITY irodaház. Az épület többek között energia- és vízhatékony gazdálkodásával, működésével, egészség- és jólétmegőrző karakterisztikájával, illetve a munkavállalók és a látogatók számára biztosított zöld és kényelmi lehetőségeivel érdemelte ki a tanúsítványt.

Fenntarthatósági minősítést kapott a WING által fejlesztett Skylight CITY irodaház, a Róbert Károly körúton lévő hétszintes épület a „Very Good” szintű minősítést érdemelte ki a BREEAM In-Use keretrendszerben. A WING, a közép-európai ingatlanpiac meghatározó ingatlanfejlesztő vállalatcsoportja kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra, az ingatlanok környezetre gyakorolt hatására. A WING legnagyobb fejlesztései már több mint tíz éve a fenntarthatóság jegyében épülnek, míg a korábban elkészült épületek esetében pedig folyamatosan dolgozik azok korszerűsítésén.

A BREEAM In-Use egy fenntarthatóság alapú minősítési rendszer meglévő épületekre, amely kilenc kategória szerint értékeli az épületeket. A c az épületben lévő energia- és vízhatékony gazdálkodás és működés, a zöld környezet, az épület állagmegóvása és jövőbeni átalakíthatósága, valamint az épülethasználók jólétét és egészségét védő szempontokban volt a legerősebb.

„Az irodaházak környezettudatos fejlesztése ma már szinte alapvető elvárás a bérlők részéről, tudatosan választják ki potenciális székhelyüket, az általuk határozottan megjelölt paraméterek alapján. A bérlői igényeknek, valamint a célkitűzéseinknek megfelelően a WING az irodaportfóliója üzemeltetésében nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az irodaházak környezettudatos formában minősített keretek között működjenek. A Skylight CITY irodaház BREEAM minősítése újabb lépés a WING számára a vállalat ökológiai lábnyomának csökkentésére és egy fenntarthatóbb jövő irányába” – mondta Angel Gábor, a WING Zrt. irodákért felelős vezérigazgató-helyettese.
BREEAM minősítést szerzett a WING által fejlesztett Skylight CITY irodaház

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük