Kezdetét veszi a Gyulai Várfürdő egymilliárd forintos fejlesztése

Kezdetét veszi a Gyulai Várfürdő egymilliárd forintos fejlesztése

Projektinformációk:

  • A projekt jellege: Fejlesztés, átépítés, bővítés
  • Stádium: Megvalósítás
  • Épülettípus: Turisztikai
  • Projekt: Gyulai Várfürdő
  • Támogatás, program: Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt., 3,2 milliárd forint
  • Bekerülés: kb. 1 milliárd forint
  • Közreműködők: Önkormányzat, Magyar Turisztikai Ügynökség
  • Helyszín: Gyula

Kezdetét veszi kedden a Gyulai Várfürdő főépületének átalakítása és bővítése mintegy egymilliárd forintból – közölte az önkormányzat közleményben az MTI-vel.

a Magyar Turisztikai Ügynökségtől és Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-től nyertek 90 százalékos támogatási intenzitással korábban 3,2 milliárd forintot. Ebből még tavaly elkészült 1 milliárd 50 millió forintért az új gyermek víziparadicsom.

Most indul csaknem nettó 940 millió forintból – amelynek 90 százalékát fedezi a pályázati támogatás – a főépület bővítése és átalakítása mintegy ezer négyzetméteren.

A pihenőteret 180 négyzetméterrel növelik; új éttermet, egy pizza-pasta látványkonyhát alakítanak ki; áthelyezik a gyógymasszázst; a koedukált vendégöltöző 370 öltözőszekrénnyel és új mosdóblokkokkal bővül.

A Békés Vármegyei Központi Kórházhoz tartozó reumatológiai osztály kiköltözött az épületből, annak helyén dolgozói öltözőket alakítanak ki közvetlen dolgozói beléptetéssel, új gazdasági bejárattal, raktárakkal, mosodával.

A kivitelezést a gyulai Futizo Kft. végzi, szerződés szerint 10 hónap alatt. A megújult és kibővített épületrészt várhatóan jövő év áprilisában vehetik birtokba a vendégek – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.
Hozzátették, a pályázat harmadik projektelemeként az 1833-ban épült Lovarda belsőépítészeti rekonstrukciója valósul majd meg, melynek fejlesztési tervei készülnek, a kivitelezés a tervek szerint idén ősszel kezdődik.

Hangsúlyozták, a fejlesztéssel – ahogyan 2013-ban a fedett, családi élményfürdő, az AquaPalota kialakításával; később az Almásy-kastély felújításával; vagy a jelenleg próbaüzemben működő, a vár és a kastély szomszédságában lévő játszóházzal – azt szeretnék elősegíteni, hogy Gyula „négyévszakos turisztikai desztináció” legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük