Graboplast, Tatabánya: Az ünnepélyes gyáravatón Szijjártó Péter mondott beszédet

Graboplast, Tatabánya: Az ünnepélyes gyáravatón Szijjártó Péter mondott beszédet

Újabb innovatív és környezetbarát padlótípus gyártását kezdi meg a Graboplast Tatabányán, miután Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében felavatták a magyar tulajdonú vállalat több mint 1,1 milliárd forintos beruházásból megvalósult SPC padlógyártó üzemegységét. Az itt készülő újrahasznosítható termék iránt komoly piaci érdeklődés tapasztalható, így az értékesítés jelentős mértékben hozzájárulhat a vállalat további növekedéséhez.

Újabb modern technológiára építő üzemegységgel bővül Közép-Európa vezető speciális padlógyártó vállalata. A 2400 négyzetméteres új üzemmel lehetővé vált a Graboplast számára az új típusú, innovatív SPC (Stone Polymer Composite) padlóburkolatok gyártása, amelyek mind lakossági, mind közületi felhasználásra alkalmasak. A több mint 1,1 milliárd forintból megvalósult beruházás harmadát a magyar Versenyképesség Növelő Támogatás (VNT2) pályázata biztosította. Az üzem jelenlegi éves kapacitása 500 ezer négyzetméter, mely a későbbiekben tovább bővíthető.

Ivan László, a Graboplast vezérigazgatója az új üzem avatásán elmondta: az SPC padló piaca a következő időszakban hatalmas növekedés előtt áll, így az új termékcsalád értékesítése terveik szerint a következő 5 évben négyszeresére bővül. A vállalat idei árbevételének közel 8 százaléka várható az SPC eladásokból, ezzel az új beruházás jelentős mértékben hozzájárul a stratégiai tervben meghatározott árbevétel eléréséhez. A vezérigazgató hozzátette: az újabb beruházás is bizonyítja, hogy a közel 120 éves Graboplast innovatív megoldásaival olyan régiós vállalat, amely egy folyamatosan konszolidálódó piacon is képes helyt állni, és saját fejlesztésű termékeivel a világ élvonalához tartozik.

Az SPC padlóburkolatok új generációja ásványi alapanyagból készülő, vízálló és kiváló méretstabilitású termék, mely hulladékmentes gyártási technológiával készül. A klikkes illeszkedés a padlóburkolat gyors fektetését teszi lehetővé, és ragasztó felhasználása nélkül biztosít stabil felületet. A piacon rendkívül népszerű SPC burkolat mindemellett környezetbarát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük