Ókovács Szilveszter: az épület, amelyben Auer Lipót felnőtt, egyfajta inkubátorházként működhet

Ókovács Szilveszter: az épület, amelyben Auer Lipót felnőtt, egyfajta inkubátorházként működhet

Projektinformációk:

  • A projekt jellege: Felújítás, átépítés
  • Stádium: Átadava
  • Épülettípus: Kulturális
  • Projekt: Auer-ház
  • Program, támogatás: Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF)
  • Közreműködők: Önkormányzat
  • Helyszín: Veszprém

Hangszerkészítő műhelyt és bemutatótermet, valamint vendégművészek fogadására alkalmas lakásokat is kialakítottak a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programban több mint 274 millió forintból megújított veszprémi Auer-házban, amelyet kedden adtak át.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere fontos pillanatnak nevezte a város életében az Auer-ház átadását, amellyel régi adósságát törleszti a közösség. A veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész ugyanis a városban és Magyarországon is kevésbé ismert, mint a nemzetközi zenei életben.
A polgármester közölte: az épület a közelmúltban az önkormányzat tulajdonába került, és az EKF programnak köszönhetően lehetőség nyílt a felújítására. A házban hegedűkészítő műhely és bemutatóterem is helyet kapott, valamint a Veszprémbe érkező művészeket szolgálja majd – tette hozzá Porga Gyula.

A szervezők tájékoztatása szerint a felújítással az 1700-as években épült háromszintes házban három lakóegységet alakítottak ki, hátsó részében pedig Sümegi Elemér mester hangszerkészítő műhelye és bemutatóterme várja a látogatókat, amely kiállításoknak is helyt ad majd. Az ingatlant a veszprémi Művészetek Háza üzemelteti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük