A Koltech Kft. 2003 óta öntözőrendszerek telepítésével is foglalkozik.

A Koltech Kft. 2003 óta öntözőrendszerek telepítésével is foglalkozik.

Projektinformációk:

  • A projekt jellege: új építés
  • Stádium: átadva
  • Épülettípus: ipari, logisztikai
  • Projekt: bölcsőde
  • Bekerülés: 261 millió forint
  • Program, támogatás: uniós támogatás, 183 millió forint
  • Közreműködők: Koltech Kft.
  • Helyszín: Szeged-Szőreg

Kollár Tibor a Koltech Kft. ügyvezetője a fejlesztést bemutató rendezvényen elmondta, a 261,5 millió forintos beruházás költségeiből 183 millió forintot fedez feltételesen vissza nem térítendő uniós támogatás.

A cég elődje 1987-ben alakult meg egyéni vállalkozásként, és gázvezetékek kivitelezésével foglalkozott, tevékenységi körét előbb csatorna- és vízvezeték rendszerek építésével, majd kereskedelemmel is bővítette, és 1994-től betéti társaságként, 1998-tól kft.-ként működött tovább – tudatta az ügyvezető.

A vállalkozás 2012-ben pályázati támogatással szőregi telephelyén irodaházat és üzletet épített, ám a forgalom bővülésével mind a rendelkezésre álló raktárkapacitások, mind a vevők kiszolgálásához szükséges eladó- és bemutatótér nagysága szűkössé vált. Ezért az üzlet szomszédságában 458 négyzetméter alapterületű raktáráruházat alakítottak ki – mondta a szakember.

Az új épület – ahol a tereprendezést követően ősztől fogadják a vásárlókat – energiaigényének egy részét napelemek fedezik majd. Az eladótérben a növényértékesítéshez tárolóasztalok, az áruk elhelyezéséhez polcrendszerek kapnak helyet. A bővítéssel a Koltech Kft. áruházában a környékbeli települések – Szőreg, Szeged, Deszk, Újszentiván, Tiszasziget – kiskerttulajdonosai a kert fenntartásához szükséges összes terméket be tudják majd szerezni – hangsúlyozta Kollár Tibor.

A cég a térségben a gázhálózat közterületi hibaelhárítási munkáit végzi a közműszolgáltató számára, valamint közművek kivitelezésében, szerelésében is részt vesz. A projekt részeként ehhez a tevékenységhez is vásároltak gépeket, berendezéseket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük