Átadták Koroncó első bölcsődéjét

Átadták Koroncó első bölcsődéjét

Projektinformációk:

  • A projekt jellege: Új építés, felújítás, bővítés
  • Stádium: Átadva
  • Épülettípus: Oktatási
  • Projekt: Bodza Bölcsőde, Koroncói Tulipános Óvoda
  • Támogatás, program: Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, 310 millió forint, Magyar Falu program
  • Közreműködők: Önkormányzat, Baptista Szeretetszolgálat
  • Helyszín: Koroncó

Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy a Bodza Bölcsőde a Település- és Területfejlesztési Operatív Program finanszírozásában épült meg, 310 millió forintból.

A Koroncói Tulipános Óvoda pedig egy csoportszobával bővült és felújították a játszóudvart a Magyar Falu programban nyert 156 millió forintból.

A kormánybiztos kiemelte: fontos ez a két fejlesztés a településnek, mert bár Koroncó nem a győri agglomeráció szoros része, ugyanakkor az elmúlt években egyre többen választották otthonul.
Ennek fényében a bölcsődei és az óvodai ellátásban is nagyobb kapacitásra van szükség. A bölcsőde szeptembertől „gyakorlatilag teljes kihasználtsággal fog működi” és az óvodát is „majdnem maximális kapacitással” indítják – fűzte hozzá.

Radicsné Kincses Mária (független) polgármester elmondta, hogy a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Bodza Bölcsőde szeptembertől két csoportszobával indul, amelyekbe 14-14 gyermeket tudnak gondozni.

Felidézte: amikor 2013-ban a Baptista Szeretetszolgálattal elindították a családi napközit, tíz gyermekkel indult két csoport. Míg 2010-ben 2025-en laktak a településen, addig ma 2842-en.
A bölcsőde alapkövét 2021-ben tették le. A két csoportszoba mellett megépítették a kiszolgáló helyiségeket és egy játszóudvart is kialakítottak.

Az óvoda bővítéséről elmondta, hogy az új csoportszobával 110 gyermeket tudnak nevelni és gondozni.
Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke azt hangsúlyozta, hogy a szeretetszolgálat a kormány stratégiai partnereként 14 ezer gyermekről és 28 ezer felnőttről gondoskodik az oktatási, nevelési, valamint a szociális intézményeiben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük