Zrínyi Ilona Óvoda, Dorog

Zrínyi Ilona Óvoda, Dorogv

A Baumit Kft. az elmúlt években már számos oktatási és vallási intézmény felújítását segítette a Baumit Szívvel-lélekkel Program keretein belül. A támogatási program legutóbbi fejlesztéseire Dorogon került sor a Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban, valamint a Zrínyi Ilona Óvodában, hogy a kisebb és nagyobb gyermekek esztétikus, korszerű légkörben tölthessék napjaikat.

A Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnázium igazgatója hosszú évek óta küzdött az iskola első emeleti mellékhelyiségének állapotjavításáért. Az iskola többi része már megújult, de az említett helyiség az eredeti 1969-es állapotában maradt. Az iskola költségvetése nem tette lehetővé a felújítást és pályázati lehetőség sem adódott. A Baumit mostani támogatásának köszönhetően azonban az őszi tanévtől az iskola tanulói és tanárai újra élvezhetik a modern és higiénikus környezet előnyeit. A munkálatokhoz olyan Baumit IonitColor beltéri festéket használtak, amely aktívan szabályozza a páratartalmat és növeli az egészséges levegőionok koncentrációját. Erre azért volt szükség, mert a levegő minősége, különösen zárt térben, jelentős hatással van a diákok egészségére és komfortérzetére.

Az 1990-es évek végén a Zrínyi Ilona Óvoda főbejáratának támfala esztétikus, az épülettel forma-, színvilágában harmonizáló, színes Baumit vakolatot kapott. Az óvodába érkezőkből a vidám udvari fogadó felület mindig nagy tetszést váltott ki és az itt dolgozók is örömmel tekintenek rá a mai napig. Sajnos az azóta eltelt idő az épületet sem kímélte, így a burkolat az elmúlt évtizedek során megkopott, kifakult. Javítására, felújítására ez idáig nem kerülhetett sor olyan minőségben, ami megfelelt volna az óvoda használók igényeinek, ráadásul az épület hátsó részén lévő két szürke betonfalra is ráfért már a renoválás. A Baumit Kft. által nyújtott támogatás a Baumit Szívvel-lélekkel Program keretében lehetővé tette az óvoda számára, hogy felújítsa az épület bejárati területét és a hozzá kapcsolódó falakat, így visszahozva azok eredeti, vidám színeit és formavilágát.

Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Dorog

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük