Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Projektinformációk:

  • A projekt jellege: épületenergetikai korszerűsítés, fejlesztés
  • Stádium: átadva
  • Épülettípus: oktatási
  • Projekt: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem
  • Bekerülés: 1,7 milliárd forint
  • Program, támogatás: Széchenyi 2020 program, 1 milliárd 670 millió forint, Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)
  • Közreműködők: Építési és Közlekedési Minisztérium
  • Helyszín: Eger

A beruházást a Széchenyi 2020 program keretében, 1 milliárd 670 millió forint támogatásból valósította meg az egyetemmel szoros együttműködésben a szaktárca által vezetett konzorcium, a fejlesztés eredményeként jelentősen csökkent az egyetem károsanyag-kibocsátása és energetikai költségei – mondta.

Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium magasépítésért felelős helyettes államtitkára jelezte: a tervezés, majd a kivitelezés során minden helyszínen meg kell találni azt a harmóniát, amely az épített környezet hangulatát, sajátosságait, településképi jelentőségét figyelembe véve javítja a létesítményeket használók, az ott dolgozók körülményeit, továbbá az intézmények energiahatékonyságát, fenntarthatóságát.

Pajtókné Tari Ilona, az egyetem rektora az eseményen arról tájékoztatott: a támogatási összegből 1,1 milliárd forintot költöttek az épületek korszerűsítésére, míg mintegy 400 millió forintból az egyetem gyakorlóiskoláját fejlesztették. Az elsődleges cél minden esetben az uniós energiahatékonysági irányelvek teljesítése volt – emelte ki.
Közlése szerint az egyetem több épületében elvégzett munkák során jellemzően hő- és vízszigeteléssel, nyílászáró-, illetve kazáncserékkel, légtechnikai, hőszivattyús vagy napelemes rendszer kiépítésével tették korszerűbbé az intézmény különböző oktatási és kiszolgálóegységeit, valamint kollégiumát. Ezen kívül saját forrásból cserélték ki a gyakorlóiskola bútorzatát és korszerűsítették annak infrastruktúráját, továbbá a tornatermek burkolatát is megújították.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük