Tetők Világbajnoksága (IFD Award) - Magyar Zene Háza

Tetők Világbajnoksága (IFD Award) - Magyar Zene Háza

Három magyarországi épületet díjaztak: a Magyar Zene Háza arany, a Néprajzi Múzeum ezüst, a Nyugati pályaudvar pedig bronzérmet nyert a Tetők Világbajnokságán (IFD Award) az olaszországi Meranóban – közölte az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) szerdán az MTI-vel.

Az IFD a nemzeti tetős szövetségeket, 22 ország 15 ezer tetőfedő cégét foglalja magában. A világméretű szakmai szervezetben Magyarországot az ÉMSZ képviseli.

Kétévente, minden páratlan évben rendezik meg a világbajnokságot, amelyen idén az európai országok mellett az Egyesült Államok, a Dél-afrikai Köztársaság és Kína is képviseltette magát. A világversenyen a zsűri 87 pályázatot fogadott el érvényesnek, köztük az ÉMSZ által nevezett 9 projektet, amelyek közül három dobogóra került. Az IFD rendes tagjai, a nemzeti szövetségek lapostető, fémlemezfedés, homlokzat és magastető kategóriákban pályázhatnak.

A közleményben Szalai Levente, az ÉMSZ ügyvezetője ismertette, hogy az október 13-ai díjátadón lapostető szekcióban nyert aranyérmet a Metal Hungaria Holding Zrt. a Magyar Zene Háza extravagáns tetőszigetelésével, szintén a lapostető szekcióban lett ezüstérmes a Renomé-Bau Kft. és a Lajta-Duna Építő és Vízszigetelő Kft. közös projektjükkel, a Néprajzi Múzeum speciális tetőszerkezetével. A Horex Kft. a Nyugati pályaudvar tetőjével fémlemezfedés kategóriában nyerte el a bronzérmet. A Magyar Zene Házánál és a Nyugati pályaudvarnál a Magyar Építő Zrt. volt a generálkivitelező.

Kiemelték, az idei kimagasló siker a magyar szigetelő és bádogos szakemberek számára a nemzetközi porondon, ami bizonyítja, hogy magyar tetős szakkivitelezők felkészültsége svájci, osztrák, német kollégáikéhoz hasonlóan kimagasló.

A magyarországi épületek mellett a vb-én díjazták még egyebek mellett a fémlemezfedés kategóriában a Tallinni székesegyházat is.

Felidézték, hogy az előző, a 2021-es IFD AWARD-on világbajnok lett a Budavári Lovarda tetőjével a Horex Kft. fémlemezfedés kategóriában, ezüstérmet kapott ugyanebben a kategóriában a Pilisi Pléh-Boy Kft. és Németh Zoltán a Károlyi-Csekonics Palota fedésével és szintén ezüstérmes lett homlokzat kategóriában a Tető-Kovács Kft. és Bőszén és Társa Bt. a kecskeméti Tőzsdetojással.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük