OMSZ Budai mentőállomás

OMSZ Budai mentőállomás

Átadták a felújított budai mentőállomást pénteken, a XII. kerületi Alkotás úti beruházás 2,5 milliárd forint kormányzati forrásból valósult meg a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem területén.

Bidló Judit, a Belügyminisztérium egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében azt mondta, hatalmas dolog, ha azoknak tudnak segíteni, akik hivatásuknak választották az életmentést, és az is nagy öröm, hogy a felújítást össze tudták hangolni a Testnevelési Egyetem bővítésével.

Az ország egyik legnagyobb és legkorszerűbb mentőállomása jött létre – mondta, hozzátéve: külön öröm, hogy gyorsan, összehangoltan zajlott az átépítés és kreatív megoldások születtek.
Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója azt mondta, hogy a budai mentőállomás kiemelkedő színvonalú lett a gépészettől a pihenőhelyek kialakításán át a garázsig.
Ez nemcsak egy mentőállomás, itt minden adott, hogy a mentők két riasztás között feltöltődjenek, ami rövid időt jelent, hiszen a főváros egyik legforgalmasabb mentőállomása a budai – fogalmazott. Hozzátette: az elmúlt húsz évben több mint félmillió emberen segítettek a budai állomás munkatársai.
Csató Gábor ismertetése szerint a mentőállomás alapterülete 1800 négyzetméter lett, ami duplája a korábbinak, és nyolc mentőegység teljesít benne szolgálatot.

Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere felidézte, a budai mentőállomást húsz éve létesítették ezen a helyen. Kitért arra, nem gondolta volna, hogy ilyen nehéz jó helyet találni egy mentőállomásnak, hiszen részese volt azoknak a vitáknak, amelyek arról szóltak: lehet-e máshová helyezni a létesítményt.
Itt, Buda közepén tökéletes helyen van a mentőállomás, kiszolgálja a hidegkútiakat és a lágymányosiakat is, de az Erzsébet híd közelsége miatt a pesti oldal is könnyen elérhető – mondta Pokorni Zoltán.

A beruházás a Testnevelési Egyetem bővítési projektje keretében, egyedi kormánydöntés kapcsán 2,5 milliárd forint hazai forrásból valósult meg.

OMSZ Budai mentőállomás

OMSZ Budai mentőállomás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük