Kemenes László, a Panattoni Hungary vezetője

Kemenes László, a Panattoni Hungary vezetője

A Panattoni Hungary bejelentette, hogy egy országos kiskereskedelmi lánc megbízásából 32.000 négyzetméteres, built-to-suit logisztikai központot épít Budapest agglomerációjában. Az új fejlesztés a Panattoni harmadik hazai BTS-projektje és egyben a hazai logisztikai piac egyik legnagyobb BTS-megállapodása 2023-ban. A testre szabott logisztikai központ a kereskedelmi lánc hazai disztribúciós hálózatát fogja kiszolgálni korszerű raktározási és árumozgatási megoldásokkal. A projekt egyedüli befektetője az OTP Ingatlanbefektetési Alap, amely a Baross Gábor Tőkeprogram keretében tervezi a beruházás megvalósítását.

A Panattoni Hungary egy alapos és minden részletre kiterjedő kiválasztási folyamat eredményeként kapott megbízást az új logisztikai központ felépítésére. A főváros közvetlen közelében megvalósuló BTS-fejlesztés során a megszokott logisztikaiközpont-funkciók (raktár, irodák, kamionparkoló és szociális helyiségek) mellett egy új generációs Pick-Tower-rendszert is kialakítanak, amely a kiskereskedelmi lánc termékeinek hatékony mozgatását biztosítja majd a raktáron belül.

„A megállapodás fontos mérföldkő és referenciapont a Panattoni hazai történetében. Ez ugyanis nemcsak a harmadik és egyben legnagyobb built-to-suit projektünk, de egyúttal a piac egyik legnagyobb logisztikai BTS-megállapodása is idén. A Panattoni márkanév erejét és helyes stratégiaválasztásunkat mutatja, hogy mindössze kétéves piaci jelenlét után a törökbálinti, gyáli és herceghalmi saját projektjeinkkel és több BTS-megállapodással vágunk neki a 2024-es évnek” – mutatott rá Kemenes László, a Panattoni Hungary vezetője. Hozzátette: az új logisztikai központ a 21. századi, automatizált megoldásaival egy 500 fős logisztikai team-et fog kiszolgálni és várhatóan a teljes országos üzlethálózatuk működési hatékonyságára hatással lesz.

A fejlesztés során a Panattoni mintegy 120 ezer négyzetméteres telekterületen 28 ezer négyzetméter raktárt és 4000 négyzetméter irodát épít fel. A BREEAM Very Good minősítést megcélzó fejlesztés összhangban áll mind a megbízó, a befektető, mind pedig a Panattoni környezettudatossági koncepciójával és fenntarthatósági elveivel.
Kemenes László hozzátette: a megépülő központ jelentős pozitív hatással lesz a helyi közösségre és gazdaságra, és piaci etalon lehet az ipari ingatlanfejlesztés és a kiskereskedelmi logisztika területén.

A projekt beruházója az OTP Ingatlanbefektetési Alap – összhangban diverzifikációs politikájával – a Panattoni BTS-fejlesztésének teljes körű finanszírozásával növeli portfóliójában a logisztikai típusú ingatlanok arányát. Az Alap szerepvállalásában nagy súllyal esett a latba a Panattoni márka globális ismertsége és évtizedes iparági tapasztalata, és a kiskereskedelmi vállalattal megkötött hosszútávú partnerség.

A tervek szerint a logisztikai központ építése hamarosan elkezdődik, amely a megbízó számára már jövő év novemberében hozzáférhető lesz, a végső átadást pedig 2025 szeptemberére tervezik a partnerek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük