Befejeződött a pécsi tv-torony környezetének megújítása; az 1,2 milliárd forintos forrásból természetbarátokat, sportolni vágyókat és családokat szolgáló beruházás valósult meg egy régi, romos épület felújításával – tájékoztatta a baranyai vármegyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

A város felett magasodó 535 méteres hegy, a Misina csúcsán zajló beruházás során újjáépítették a toronnyal szomszédos egykori, romosan álló étterem épületét, megváltoztatták a funkcióját és rendezték a környezetét.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával négyszintes, többfunkciós központot hoztak létre. Az alagsorban öltöző, mosdó, zuhanyzó, csomag- és értékmegőrző, a földszinten infopont, büfé, túra- és sportbolt, bérelhető klubterem kapott helyet, míg a kilátóként is funkcionáló emeleti szinten „lombkoronastéggel” és „skybarral” kiegészülő teraszt alakítottak ki.

Megújultak az épület közelében a zöldterületek is, továbbá játszótér, szabadtéri fitneszpark, míg a kerékpárral érkezők számára szervizpont, mosó- és tárolóhely létesült.

A szolgáltatásokat 2024 elejétől lehet igénybe venni – jelezték a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük