Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Közlekedési Központ a IV. kerületi Önkormányzattal együttműködve „Kerékpárosbarát infrastrukturális fejlesztések Budapest IV. kerületében” címmel, VEKOP-5.3.1-15-2020-00018 projektszámon 507,15 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósította meg azt a közlekedési fejlesztést, amelynek célja a kerület kerékpáros-barátabbá tétele.

A közlekedési fejlesztések célja, hogy hozzájáruljanak az élhetőbb és fenntarthatóbb városi környezet kialakításához, és egyre többen döntsenek a kerékpározás mellett.

A projektnek köszönhetően könnyebben és biztonságosabban lehet kerékpárral eljutni a kerület köz- és oktatási intézményeibe, az üzletekbe és a közösségi közlekedés megállóihoz.
A projekt során megvalósult útvonalak csatlakoznak a hálózat korábbi szakaszaihoz, a környezetkímélő közlekedési elemek jelentős fejlesztéseinek köszönhetően létrejött az Észak-déli és a Kelet-nyugati kerékpáros folyosó.

A pályázat keretében az alábbi területek komplex, kerékpáros infrastruktúra-fejlesztése került megvalósításra
Berda József utcai szakasz; Belső Újpestet érintő szakasz; Szilágyi utca – Árpád út – Kiss J. utcai csomópont; Szilágyi utca – Lahner Gy. utca – Görgey utcai csomópont; Káposztásmegyei út; Óceánárok utca.
A tervezett hálózatfejlesztés részeként összefüggő, nagyobb lakóterületek lehatárolásával védett, csillapított övezetek kerültek kialakításra.
A kisforgalmú, kerékpározásra alkalmas útpályákon a kerékpáros forgalombiztonság növelése és a kerékpározhatóság feltételeinek megteremtése érdekében forgalomtechnikai és kisebb építési beavatkozások valósultak meg.
Egyes jelzőlámpás forgalomirányítású csomópontok felülvizsgálata is megtörtént.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük