Komfortosabbá vált a kaposvári Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum és energiaigénye a korábbi mintegy felére csökkent egy a napokban befejeződött energetikai korszerűsítésnek köszönhetően – tájékoztatta a kaposvári önkormányzat az MTI-t.

A közleményben idézték Pintér Rómeót (Fidesz-KDNP), Kaposvár alpolgármesterét, aki azt mondta, hogy a mintegy 512 millió forint európai uniós támogatásból megvalósult beruházásnak köszönhetően az önkormányzati tulajdonú épület hő- és tetőszigetelést kapott, homlokzati nyílászáróit és radiátorait kicserélték.

Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja beszámolt arról, hogy a kivitelező 4200 négyzetmétert szigetelt, 144 nyílászárót és 143 radiátort cserélt ki, a villamos hálózat megújításakor 5300 méternyi vezetéket épített be.

A szakképzési centrum a lámpatestek cseréjével és az épület belső festésével járult hozzá a korszerűsítéshez – tette hozzá.

Keczeli László, a közgazdasági iskola igazgatója a közlemény szerint megjegyezte, hogy a beruházás eredménye már érzékelhető: november végéig nem is kellett elindítaniuk a fűtést az intézményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük