A III. Kerületi Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény épülete

A III. Kerületi Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény épülete

A Klebelsberg Központ több oktatási intézményének energetikai fejlesztéséről számolt be kedden Budapesten Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium magasépítésért felelős helyettes államtitkára, valamint Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke.

Nyul Zoltán a III. Kerületi Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a Klebelsberg Központ által üzemeltetett közoktatási épületekben az energiahatékony felhasználást, a megtakarítást célzó fejlesztésekkel – köztük a homlokzati, lábazati, tetőfödém-hőszigeteléssel, a fűtési rendszer korszerűsítésével, a megújuló energia használatának kialakításával – segítik a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését is.

A fejlesztések eredményeként a központ által üzemeltetett épületek biztonságosabb, korszerűbb, környezetbarát intézményekként működhetnek tovább – tette hozzá.

Hajnal Gabriella ismertette: az Oktatási intézmények épületenergetikai fejlesztései elnevezésű projektben eddig 68 oktatási intézmény újult meg az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, csaknem 24 milliárd forintból a Széchenyi 2020 programban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük